Bogdanos'un yaydığı 'utanç listesine' savcılık müdahalesi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bogdanos’un yaydığı ‘utanç listesine’ savcılık müdahalesi

ND Partisi’nin aşırı milliyetçi milletvekili Konstantinos Boğdanos’un göçmen ve yabancı uyruklu anaokulu öğrencilerini hedef gösteren bir ırkçı haberi paylaşmasının ardından savcılık ön soruşturma başlattı.

İktidardaki ND Partisi’nden aşırı milliyetçi milletvekili Konstantinos Boğdanos’un, yeni başlayan eğitim yılı münasebetiyle sosyal medyada yaptığı paylaşımda Atina’daki bir anaokulunda gidecek başta yabancı küçük çocuklar olmak üzere öğrenci listesini paylaşmasının ardından tepkiler sürüyor.

Okuldaki öğrencilerin adlarının yer aldığı listenin sızdırılması ve küçük öğrencilerin hedef alınması nedeniyle savcılık ön soruşturma başlatıldı.

Anaokulu çocuklarının ırkçı hedef gösterilmesi nedeniyle üç gün boyunca vatandaşlardan ve partilerden gelen sert tepkilerin ardından nihayet savcılık devreye girdi.

Atina Savcılığı, konu hakkında ön soruşturma yürütülmesi talimatını verirken, anaokulu öğrencilerinin isimlerinin yer aldığı belgeyi kimin sızdırdığının belirlenmesi için siber suçlar biriminden de yardım istenecek.

Elde edilecek tüm veriler anaokulu çocuklarının isimelerinin yer aldığı listeyi  kimin sızdırdığını araştıracak olan savcıya gönderilecek.

Hatırlanacağı üzere Yunanistan’da yeni eğtim yılının başlaması nedeniyle 

Yapılan haberler arasında yabancı düşmanlığı ile bilinen meaculpa.gr adlı milliyetçi haber sitesi tarafından Atina’daki bir ilkokulun öğrenci listesi haber yapılmış ve Yunan çocuklarından daha fazla yabancı çocuk olduğu vurgulanmıştı.

Irkçı ND milletvekili Bogdanos’un da ilgili haberi yorum yaparak sosyal medya hesaplarından paylaşmasının ardından tepki yağmıştı.

Kamuoyundan gelen sert tepkilerin ardından milliyetçi haber sitesi ilgili haberi yayından kaldırırken Bogdanos da sosyal medyada yaptığı paylaşımını silmek zorunda kalmıştı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'nin Dolaphan Köyünden Bir Vatandaş Atina'da Hayatını Kaybetti

İskeçe iline bağlı Mustafçova Belediyesi’nin sakinlerinden olan Dolaphan köyünden 60 yaşındaki vatandaş Atina’da yaşanan kavgada hayatını kaybetti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çiftçiler Traktörlerle Meclis Önünde Gecelediler

Atina’nın kalbi Sintagma Meydanı, Yunanistan genelinden gelen çiftçilerin protesto eylemlerine sahne oldu. Parlamento önünde traktörleriyle geceyi geçiren çiftçiler, tarımsal taleplerin karşılanması çağrısında bulundu.
Devamını oku...