Piyasaya binlerce sahte 2 evro sokan çete yakalandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Piyasaya binlerce sahte 2 evro sokan çete yakalandı

Kuzey Yunanistan Emniyet Teşkilatı’na bağlı polis ekipleri piyasaya madeni sahte para sokan şebekeyi tespit ederek operasyon düzenledi.

Yapılan operasyonda 1.524 adet sahte 2 evroluk madeni para ve 202.825 evro ele geçirildi.

Kuzey Yunanistan emniyet teşkilatı ekipleri gerçeğine benzeyen sahte 2 euroları piyasaya süren suç örgütüne baskın düzenlerken yabancı uyruklu 6 kişi tutuklandı.

Haklarında dosya hazırlanmak üzere tutuklanan altı yabancı uyruklu, suç örgütü kurmak ve sahte madeni paraları tedavüle sokmaktan yargılanacaklar.

Polisin yaptığı soruşturmada suç örgütünün, Selanik’in merkezinde, beş toptan ve perakende mağazası aracılığıyla madeni paraları dolaşıma soktukları tespit edildi.

Polisin 13 Eylül Pazartesi günü yaptığı aramalarda, gözaltına alınanların yanı sıra bir ev, 5 dükkan, 2 depo ve 2 otomobilde 202.825 evro, ve 1.524 adet 2 avroluk madeni paralara el konuldu.

Yunanistan Merkez Bankası’nın özel madeni para işleme makinesinde kontrol edildikten sonra gerçekliğinin şüpheli olduğu ortaya çıkan ve el konulan madeni paraların laboratuvar incelemesi için Adli Soruşturma Müdürlüğü’ne gönderileceği belirtildi.

Ayrıca tutuklanan iki suç örgütü mensubu hakkında soruşturmada kendilerine ait bir dükkanda yasal olarak ülkemizde bulunmalarını haklı gösterecek belgeleri olmayan yabancı işçi çalıştırdıklarının ortaya çıkması üzerine dava dosyası açıldı.

Gözaltına alınan şahıslar, yetkili savcılığa sevk edildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Yasal İzni Olmadan Sokakta Mal Satan Vatandaşa Kelepçe

İskeçe’de bir vatandaş, yasal izni olmadan sokakta mal sattığı gerekçesiyle tutuklandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Selanik'te Anneden Oğluna Yaşam Bağışı: Bir Böbrek, Yeniden Doğuşun Hikayesi

Selanik’te, Dünya Kadınlar Günü’nün hemen ardından gerçekleşen dokunaklı bir olay, annelerin çocukları için neleri göze alabileceğinin canlı bir örneğini sergiliyor.
Devamını oku...