Miçotakis ABD'de Erdoğan ile görüşecek mi? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis ABD’de Erdoğan ile görüşecek mi?

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) yapacağı ziyarette görüşüp görüşmeyeceği sorusuna cevap verdi.

Başbakan Miçotakis, New York’ta 21 Eylül tarihinde düzenlenecek BM Genel Kurul Toplantısına katılmak amacıyla ABD’ye resmi ziyaret düzenleyecek.

New York ziyaretinde birçok devlet başkanıyla temaslarda bulunacak olan Başbakan Miçotakis’in Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüşmesi bekleniyordu.

Uluslarası Selanik Fuarı’nda gazetecilerin ABD ziyaretinde Erdoğan ile görüşüp gürüşmeyecekleri sorusunu cevaplayan Miçotakis, Sayın Erdoğan ile programlı bir görüşmemiz yok. Programlarımız uymuyor” cevabını verdi.

Türkiye ile Yunanistan’ın çıkarlarının aynı doğrultuda olmasına rağmen iki ülke arasında derin görüş farklılıkları bulunduğunu söyleyen Miçotakis, “uluslararası hukukun nasıl uygulandığı konusunda son derece farklı görüşlerdeyiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye ile her zaman görüşmekten yana olduğunu vurgulayan Başbakan Miçotakis, “Gerginlik yaratacak retorik söylemlerleri bir kenara bırakıyorum, gereksiz gerginliklere fırsat vermemeliyiz” derken Ege adalarında silahlanma konusunda ise “Sınırlarımızı nasıl koruyacağımızı kimse ile müzakere edecek halimiz yok” cevabını verdi.

Hatırlanacağı üzere Afgan göçmen akını endişesi nedeniyle Miçotakis, Eylül ayında Erdoğan’ı arayarak yarım saatlik bir telefon görüşmesi yapmıştı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...