Batı Trakya’da sahte aşı sertifikası soruşturması - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da sahte aşı sertifikası soruşturması

Yunanistan’da aşı vurulmadıkları halde sisteme girerek aşı vurulmuş gibi gösterenlerle ilgili soruşturma genişletildi.

Kardiça’da patlak veren sahte aşı sertifikalarının ardından genişletilen soruşturma kapsamında Batı Trakya’nın Evros ilindeki hastane ve aşı merkezlerinde de sertifikaların kontrolleri başlayacak.

Yapılan kontrollerde sadece aşı sertikalarının değil koronavirüs geçirdiğine dair sahte belge düzenlenip düzenlenmediği de inceleniyor.

Hatırlanacağı üzere Kardiça’da bir sağlık merkezinde birçok kişinin aşı vurulmadıkları halde aşı vurulmuş gibi gösterildikleri ortaya çıkmıştı. Skandalın ardından soruşturma başlatılmıştı.

Öte yandan Yunanistan Tabipler Derneği Başkanı Anna Mastoraku da, aşı karşıtlarının, aşı vurdurmaktan 6 aylığına da olsa kurtulmak için rapid testinin sonucunun pozitif olduğunu bildirmeleri için sağlık çalışanlarına 100-200 evro rüşvet teklif ettiklerini açıklamıştı. Kavala, Patra, Drama ve Halkida’daki doktorlardan bu yönde şikayet aldıklarını bildiren Mastoraku, konuyla ilgili inceleme başlatıldığını duyurmuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...