Yunanistan’da halkın çoğunluğu merkez solda yeni bir parti istiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da halkın çoğunluğu merkez solda yeni bir parti istiyor

Yunanistan’da halkın çoğunluğu solda yeni bir parti istiyor

ProRata araştırma şirketinin 24-27 Nisan 2017 tarihleri arasında “Efimerida ton Sintakton” gazetesi hesabına gerçekleştirdiği araştırmadan ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

Araştırma sonuçlarına göre seçmenlerin önemli bir bölümü (%64) genç liderlerin başını çekeceği yeni siyasi partiler istiyor.

Seçmenlerin ekseri çoğunluğu ND ve SYRIZA partilerine mesafe koyarken, her üç kişiden biri ND’ye daha fazla yakınlık hissettiğini beyan ediyor.

Ankete katılanların %45’i ise PASOK ile DİMAR’ın birleşmesinden oluşan “Demokratik İttifak”ın ND ile SYRIZA’dan aynı siyasi mesafede olduğuna inanırken, %34’ü ise geçmişteki Samaras-Venizelos hükümeti nedeniyle PASOK-DİMAR’ın ND’ye daha yakın olduğunu düşünüyor. Sadece %15’lik bir kesim PASOK-DİMAR’ı SYRIZA’ya daha yakın görüyor.

Gelecek seçimlerle ilgili olarak ise %78’lik bir kesim Diamantopulu, Ragusis ve Floridis ile işbirliğine gidecek POTAMİ’ye, %64’lük bir kesim ise Fofi Gennimata liderliğindeki bir Demokratik İttifak’a oy verme ihtimallerinin olmadığını dile getiriyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et