Kuzey Makedonya'da Kovid Hastanesi yandı: 14 kişi öldü - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kuzey Makedonya’da Kovid Hastanesi yandı: 14 kişi öldü

Görsel arşivden kullanılmıştır.

Kuzey Makedonya’nın kuzeybatı bölgesindeki Kalkandelen şehrinde Kovid-19 hastalarının tedavi edildiği bir hastanede çıkan yangında en az 14 kişinin öldüğü açıklandı.

Kuzey Makedonya Sağlık Bakanlığı, “Şu ana kadar yangında 14 kişinin hayatını kaybettiği onaylandı. Ancak bu sayı yükselebilir” derken kurtarma çalışamaları devam ediyor.

Yangın sırasında doktorların da yangınzedelerin hayatını kurtarmaya çalıştıkları belirtilirken “Bugün çok üzücü bir gün. Sağlık Bakanı Venko Filipçe, yangın nedeniyle ailelere derin başsağlığı diliyor” denildi.

İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alırken yaralılar ve korona hastaları Üsküp’e nakledildi.

Hastane yangınıyla ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan Kuzey Makedonya Başbakanı Zoran Zaev, “Kalkandelen’deki Kovid-19 merkezinde büyük bir trajedi yaşandı. Bir patlama yangına neden oldu. Yangın söndürüldü ama birçok can da söndü. Ölenlerin ailelerine ve yakınlarına en derin taziyelerimi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Nefes Borsuna Yemek Kaçan 12 Yaşındaki Çocuk Yoğun Bakımda

Selanik’teki “Hipokrat” Genel Hastanesi’nde, çiğ tortellini yuttuktan sonra solunum yolu tıkanan 12 yaşındaki çocuk yoğun bakıma alındı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gece İskeçe'deki Sazlık Alanda Yangın

İskeçe’nin kıyı bölgesi Mangana’da, 29 Ocak Pazartesi gecesi, henüz nedeni bilinmeyen bir yangın çıktı ve İskeçe İtfaiye Teşkilatı’nı alarma geçirdi.
Devamını oku...