Avukat Hulis: Polisler mültecileri tutuklayıp soydular ve sınırdışı ettiler - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avukat Hulis: Polisler mültecileri tutuklayıp soydular ve sınırdışı ettiler

Yunanistan’ın Samos (Sisam) adasında polislerin ülkeye illegal yollardan giren mültecileri tutuklayıp, üzerlerindeki para ve telefonları aldıktan sonra Türkiye’ye sınırdışı ettikleri iddia edildi.

Efimerida ton Sindakton’da yer alan habere göre, adanın tanınmış avukatlarından Dimitris Hulis, 2000 FM radyosuna yaptığı açıklamada, 5 Eylül Pazar günü yaklaşık 25 mültecinin adaya geldiğini, iki gruba ayrıldıklarını ve içlerinden yaklaşık 20 kişilik bir grubun Leka köyüne doğru ilerlediklerini bildirdi.

Köylülerin kendilerini fark edip yemek ve su verdiklerini söyleyen Hulis, ‘O kadar açmışlar ki, içlerinden biri yere düşen toprak dolu pizza dilimini bile alıp yemiş’ derken, o sırada polislerin olay yerine gelip kendilerini tutukladığını, üzerlerindeki para ve cep telefonlarını aldığını bildiriyor.

Bir kadının ‘Bunları niye alıyorsunuz?’ sorusuna polislerin ‘Misafir kampında kendilerine iade edilecek’ yanıtını verdiğini ve mültecilerin plakasız beyaz bir kamyonete bindirilip köyden götürüldüğü aktarılıyor.

Hulis, görgü tanıklarının mültecilerin Emniyet’e veya kampa götürülmek yerine botlara bindirildiklerini ve Türkiye sularına doğru götürüldüklerini gördüğünü belirtirken, Türkiye’ye sınırdışı edilen neredeyse tüm mültecilerin benzer durumla karşılaştığını anlattığını vurguluyor.

Avukat, ‘Her mülteciden 300 evro almış olsalar 6 bin evro eder. Bu her gün onlarca mülteciyle yaşanıyor. Bu paralar nereye gidiyor?’ diye soruyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...