Yunan Polisi Fransa’da yakalan IŞID’çiyi Evros’ta tespit etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Polisi Fransa’da yakalan IŞID’çiyi Evros’ta tespit etti

Yunan Polisi Fransa’da yakalan IŞID’çiyi Evros’ta tespit etti

Fransa’da faaliyet gösteren cihatçı terör örgütünün çökertilmesinde Yunan Polisi önemli rol oynadı.

Teröristlerin yakalanmasında ise Türkiye’den Yunanistan’a geçtiğinde Evros’ta ele geçirilen Cezayir asıllı genç bir Fransız kilit rol oynadı.

2014 yılı Ocak ayında 23 yaşındaki İbrahim Budina Kipi’den Yunanistan’a giriş yaptı. STAR’ın aktardığı ve azınlıkça’da yer verilen bilgilere göre 16 ay boyunca Suriye’de IŞİD cephesinde savaşan Budina’ya IŞİD tarafından vatanına yani güney Fransa’ya dönmesi ve oradaki teröristleri örgütlemesi için talimat verildi.

Cezayir asıllı Fransız pasaportlu Budina’nın Yunan polisinin dikkatini çekmesine yol açan olay ise oldukça ilginç. Kendisini Evros’tan Yunanistan’ın merkezine taşıyacak taksiciyle kavga eden IŞİD militanı bir anda polisin dikkatini üzerine çekti.

Terörle Mücadele Dairesine bağlı polis ekipleri Budina’nın üzerinde buldukları flash bellekte bombanın nasıl yapıldığını anlatan bilgilerin yer aldığını ve bahse konu şahsın Schengen sitemine terör şüphelisi olarak kaydedildiğini tespit etti. Anında Fransa’daki yetkili makamlara haber edildi ve Budina’nın Yunan polislerinin sıkı takibi altında seyahatine devam etmesine izin verilmesine karar alındı.

Gemiyle Yunanistan’dan İtalya’ya geçin 23 yaşındaki Fransız vatandaşı akabinde karayolu üzerinden güney Fransa’ya, Fransız Rivierası’na ulaştı.

İbrahim Budina’nın kendisine Boston’da 2013 yılında iki güçlü bomba patlatarak ölüm saçan iki kardeşi örnek aldığı ortaya çıktı. Budina da aynısı 2014 yılında düzenlenecek Nice karnavalında yapmayı planlıyordu.

Fransız polisi 23 yaşındaki teröristi, eylemini hayata geçirmeden önce yakalamayı başardı. Onunla birlikte Cannes’teki terör örgütünde yer alan 19 kişi daha tutuklandı. Bu şahısların da Yahudilere yönelik bombalı saldırı ve soygunlara adı karıştığı kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et