Kuzey Makedonya ile anlaşmanın Yunan parlamentosundan geçmesi için pazarlık mı yaptılar? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kuzey Makedonya ile anlaşmanın Yunan parlamentosundan geçmesi için pazarlık mı yaptılar?

Yunanistan ile Kuzey Makedonya arasında yapılması beklenen ve bir yıldır ertelenen anlaşmalar konusunda Başbakan Kiryakos Miçotakis ile eski Başbakan Andonis Samaras’ın pazarlık yaptığı iddia edildi.

Samaras’ın Prespes Anlaşması’na başından beri karşı olduğu ve dolayısıyla Kuzey Makedonya’nın isminde ‘Makedonya’ kelimesi geçtiği sürece kendileriyle herhangi bir anlaşma yapılmasına oy vermeyeceği kaydedilirken, öte yandan Miçotakis’in en azından Samaras’ın yakın çevresinin anlaşmayı oylaması için kendisiyle pazarlık yaptığı bildirildi.

Thanos Plevris ve Andreas Kaçaniotis gibi Samaras’a yakın ismlerin ve Samaras hükümetinin sözcüsü Simos Kedikoğlu’nun yeni kabinede yer almaları, ikili arasında uzlaşmaya varıldığının ve Samaras’ın her ne kadar Hayır oyu verse de yakın çevresinin yapılacak anlaşmaya Evet oyu vereceğinin ilanı olarak yorumlanıyor.

Hükümetin kendi içerisinde ‘çatışma’dan korkarak 1 yıldır dondurduğu Kuzey Makedonya ile yapılacak anlaşmaları önümüzdeki günlerde Meclis’e getirmesi bekleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...