Avrupa’nın en pahalı elektriği Yunanistan’da - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa’nın en pahalı elektriği Yunanistan’da

Yunanistan’da toptan elektrik fiyatı Ağustos ayında en pahalı satış fiyatıyla Avrupa lideriliğini aldı.

Yayınlanan son verilere göre Yunanistan’da gün öncesi piyasasının en yüksek aylık ortalama fiyatı 121,72 evro/MWh ile kayda geçirildi. Bunları 112,7 evro / MWh ile Romanya, 112,4 evro / MWh ile İtalya, 111,55 evro / MWh ile Bulgaristan, 109,65 evro / MWh ile Sırbistan, 109,02 evro / MWh ile Macaristan ve 105,99 evro / MWh ile Portekiz izliyor. 

Avrupa’da en düşük aylık ortalama toptan satış fiyatı ise 77,3 evro / MWh ile Fransa’da bulunuyor.

Analistler, sonbahar ve kışın daha da zor olacağına ve hane halklarından yüzde 30’a kadar daha pahalı faturalar ödemelerinin istenmesiyle daha da yüksek fiyatları beklememiz gerektiğine dikkat çekiyor.

Enerji piyasası oyuncuları tarafından yapılan tahminlere göre, yaz aylarında aşırı sıcaklarla birlikte meydana gelen gelişmeler, toptan satış piyasasında zamların gelmesini kaçınılmaz kılıyor.

Yunan pazarındaki elektriğin toptan fiyatı, bu yıl megavatı 80 ila 90 evro arasında olacağı tahmin ediliyor. 

Uzmanlar 2019 ile karşılaştırıldığında (2020 pandemi nedeniyle özel durum dikkate alınmadan) fiyatların yaklaşık yüzde 30 daha yüksek olduğunu belirtiyor.

haberlerine göre, maksimum fiyatın 142.00 Euro / MWh’ye ulaştığı, minimum fiyatın ise 100.56 Euro’da olduğu belirtilmelidir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...