Ünlü bisküvi markasının hangi ürünü geri çekildi? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ünlü bisküvi markasının hangi ürünü geri çekildi?

Yunanistan Ortak Gıda Denetim Kurumu (EFET), Oreo marka Çilekli Cheesecake (154 gram) bisküvi ürününün OVI0412023 LOT numarası olan partisinin piyasadan toplatılması kararı verdi.

EFET kurumunun piyasadan aldığı numuneler üzerinde yaptığı analizlerde ürünün bileşenleri arasında, bazı tüketicilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilecek buğday, soya sarısı ve muhtemelen eser miktarda süt içerdiğini açıkladı.

Şirkete göre ise ürün mükemmel kalitede ve tamamen güvenli olup söz konusu bileşenlere alerjisi olanlar dışındaki tüketiciler tarafından tüketilmeye uygun.

EFET’in kararına göre geri çağırma prosedürü söz konusu ürünün sadece kodu verilen lot numarasına sahip sınırlı sayıda paket olduğu,ve OREO ürününün başka bir ürün kodu veya aroması veya ambalajı ile ilgili olmadığı vurgulandı.

Buğday, soya sarısı ve süt alerjisi olan tüketicilerin ürünü tüketmemeleri tavsiye edilirken tüketicilerin herhangi bir soru için 008001181111 numaralı tüketici hattına başvurarak ek bilgi alabilecekleri kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...