Gümülcine’de meğer 55 hastane çalışanı aşı vurdurmamış: Açığa alındılar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de meğer 55 hastane çalışanı aşı vurdurmamış: Açığa alındılar

Yunanistan’da 1 Eylül Çarşamba itibariyle Kovid-19 aşısı vurdurmamış olan tüm sağlık personeli geçici olarak açığa alındılar.

Gümülcine (Komotini) Hastanesi’nin de 55 çalışanı bu çerçevede açığa alınırken, işini ve maaşını geçici olarak da olsa kaybeden sağlık çalışanları hastane önünde protesto gösterisinde bulundular.

Açığa alınan bir çalışanın tişörtündeki ‘Düne kadar aşılanmamış ama lüzumlu kahramanlardık, bugün, 1-9-21 itibariyle ise istenmeyen, işe yaramaz ve işsiz’ yazısı dikkatlerden kaçmazken, hastanenin açığa alınan Yoğun Bakım Ünitesi Müdüresi Maria Kurtuma ise, ‘Yasal hakkım, vücuduma ne yapacağıma ben karar veririm’ ifadelerini kullandı.

Aşı karşıtı olmadıklarını ancak mevcut alıya karşı olduklarını açıklayan Kurtuma, ayrıca aşı zorunluluğuna da karşı olduklarını belirtirken, hastanede zaten yeterli sayıda eleman olmadığını ve pekçok bölümde ciddi sorunlar oluşacağını ekledi.

Öte yandan Danıştay, Yunanistan Devlet Hastaneleri Çalışanları Federasyonu’nun (POEDİN) açığa alımların anayasal olmadığı gerekçesiyle askıya alınması yönündeki başvurusunu redderken, kararın anayasal olduğunu kabul etmişti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...