Hükümetten Apostolakis yanıtı: SYRIZA’nın tehditlerinden korktu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hükümetten Apostolakis yanıtı: SYRIZA’nın tehditlerinden korktu

Yunanistan’da kabine değişikliğiyle birlikte yeni Sivil Koruma Bakanı olarak açıklanan Evangelos Apostolakis’in görevi reddetmesi gerginliği sürüyor.

Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada, Kiryakos Miçotakis’in yeni kurulacak Sivil Koruma Bakanlığı için Apostolakis’le görüştüğü ve dün uzlaşmaya vardıkları aktarıldı.

Bu sabah, yeni kabine açıklanmadan, gerek SYRIZA lideri Aleksis Çipras’ın bürosunun, gerekse KINAL lideri Fofi Gennimata’nın Apostolakis’in bu göreve getirileceği ve kendilerinin bu konuda uzlaşı göstermeleri için arandığı bildirildi.

Apostolakis’in gerek bir önceki (SYRIZA-ANEL) hükümette Milli Savunma Bakanı olması, gerekse eski Genelkurmay Başkanı olarak partilerarası saygın ve kabul edilebilir bir kişi olmasından dolayı bu göreve layık görüldüğü belirtilen açıklamada, kendisinin yemin töreni için Cumhurbaşkanlığı’ndan gelen davete olumlu yanıt verdiği de ekleniyor.

Fakat SYRIZA kanadından yükselen tepkiler ve kendisinin ‘hain’ ilan edilmesi sonrasında Apostolakis’in geri adım attığının belirttiği açıklamada, SYRIZA’nın bu tavrıya ulusal birliği bozduğu, Apostolakis’in ise yetersiz kaldığı vurgulanıyor.

Olay sonrasında, oluşturulması planlanan yeni bakanlığın iptal edildiği ve Sivil Koruma’nın Vatandaşı Koruma Bakanlığı’na bağlı kalacağı ve başında da Genel Sekreter Vasilis Papageorgiu’nun olacağı duyuruldu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...