Sosyal medyaya inanan Afgan göçmenler, Yunanistan sınır kapısına akın etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sosyal medyaya inanan Afgan göçmenler, Yunanistan sınır kapısına akın etti

Taliban’ın Afganistan’ı ele geçirmesinin ardından Türkiye’ye kaçan Afgan göçmenler sosyal medyada’Yunanistan’ın sınır kapılarını açtığı söylentisine’ inanarak Edirne’ye akın ettiler.

Afgan göçmenler arasında sosyal medya üzerinden, ‘Yunanistan, Edirne’de sınır kapılarını açtı. 28-31 Ağustos tarihleri arasında sınır kapıları açık tutulacak’ şeklinde gerçek olmayan yayınlar yapılınca, çok sayıda Afgan göçmen Yunan-Türk sınırına yakın Edirne kentine gitmeye başladı.

Türk güvenlik güçlerinin Yunanistan’a açılan Pazarkule Sınır Kapısı yakınlarında yaptıkları denetimlerde çok sayıda Afganistanlı göçmen yakaladıkları belirtilirken aynı şekildeBulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı karayolu üzerinde de bir grup göçmenin yürüdükleri ifade edildi.

Yunanistan’ın sınırları açtığı söylentilerin asılsız olduğunu Türk yetkililerden duyan bazı Afgan göçmenler geri dönerken bazıları ise 31 Ağustos’a kadar Edirne’de bekleyişlerini sürdüreceklerini söylediler.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...