Ζήτησαν γιατρό στην Οργάνη - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ζήτησαν γιατρό στην Οργάνη

Ζήτησαν γιατρό στην Οργάνη

150. Αυτός είναι ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων στην Οργάνη. Στην επίσημη καταμέτρηση του 2011 είχε λίγους λιγότερους από …500.

Οι περισσότεροι έφυγαν προς αναζήτηση δουλειάς, κάποιοι άλλοι λόγω απόστασης και των συνακόλουθων προβλημάτων που αυτή δημιουργεί. Κάποιοι όμως έμειναν, στηρίζουν ακόμη τον τόπο τους και τον αγαπούν.

Μπαμπάς και γιος κ.κ. Γιουσούφ, είναι οι δυο από τους 150. Εκτός από την συγγένεια τους ενώνει και η … επαγγελματική συγκατοίκηση. Ο πατέρας είναι ιδιοκτήτης στο καφενείο του χωριού, ενώ ο γιος ταχυδρόμος με το ταχυδρομείο να στεγάζεται εντός του καφενείου και να λειτουργεί κανονικά. Για να λειτουργήσει, βέβαια, χρειάζεται να γίνονται δρομολόγια σε …έντεκα χωριά, χρειάζεται κούραση και διάθεση. Παρόλα αυτά παραμένει ανοιχτό και δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς κατοίκους της περιοχής, να επικοινωνούν με αγαπημένους τους, στην Κομοτηνή, σε άλλα μέρη της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Εκτός από το ταχυδρομείο όμως ο γιος βοηθάει τα απογεύματα και στο καφενείο του πατέρα, άρα ο χρόνος του είναι πιο περιορισμένος.

Χαρούμενος για τον τόπο του και τον γιο του, ο πατέρας Ισμαήλ Γιουσούφ, λειτουργεί πολλές δεκαετίες το καφενείο. “Ανοίγω σχεδόν στις 5 το πρωί και κλείνω σχεδόν στις 11 το βράδυ. Θα βγάλω καμία 20αριά ευρώ, θα βγουν …κουτσά στραβά. Δεν γίνεται περισσότερο, γιατί οι κάτοικοι είναι λίγοι και τα έχω όλα όσο πιο φθηνά γίνεται”, μας εξηγεί για το ωράριο και τα χρήματα που του αποδίδει η εργασία.

Με πολύ χιούμορ προσθέτει ότι “αύξησα τον καφέ από τα 50 στα 70 λεπτά και μου …γκρίνιαξαν. Τι να κάνουν κι αυτοί έχουν το δίκιο τους, αν η σύνταξη δεν είναι ούτε 5.000 ευρώ το χρόνο”, προσθέτει για τις “τσέπες” των κατοίκων.

Ο κ. Γιουσούφ σέρβιρε και τον καφέ στον υπουργό Νίκο Παππά, όταν αυτός επισκέφτηκε το χωριό. “Ελληνικός με λίγη ζάχαρη”. Ο καφές έφτασε μετά από λίγα λεπτά, με αρκετές φουσκάλες κι ακόμη περισσότερα παράπονα. Ένα από αυτά εξέφρασε και ο κ. Γιουσούφ. Κοίταξε στα μάτια τον πολιτικό και ζήτησε γιατρούς! “Ο γιατρός έρχεται δυο φορές την εβδομάδα από την Κομοτηνή, όμως δεν είναι αρκετό για τους κατοίκους”, είπε ο μόνιμος κάτοικος.

Πηγή: Χρόνος

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.