POEDIN: Yunanistan'da 10 bin aşısız sağlık çalışanı var - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

POEDIN: Yunanistan’da 10 bin aşısız sağlık çalışanı var

Yunanistan’da yedi gün içinde, devletin sağlık çalışanlarına zorunlu aşı uygulamasında belirlediği süre sona eriyor. Bazı uzmanlık dallarında aşı vurdurmamış sağlık çalışanlarının yüzdeleri hala yüksek.

Sağlık çalışanlarının zorunlu aşılanması için geri sayım başlarken, 1 Eylül’den itibaren alı vurdurmamış sağlık çalışanları görevden uzaklaştırılacak. Yunanistan’da yaklaşık 10 bin sağlık çalışanı aşısız.

Sağlık çalışanlarının aşılanması için devletin belirlediği süre yedi gün sonra doluyor. Bazı uzmanlıklarda yüzdeler yüksekken, diğerlerinde çok geride kalıyor. Özellikle Kuzey Yunanistan’da aşısız sağlık çalışanı rakamları yüksek.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı, hastanelerin kliniklerinin hizmet vermeyi aksatmaması için 1 Eylül’den sonra izinlerin askıya alınması kararı aldı. Devlet, görevden uzaklaştırılacak aşısız sağlık çalışanlarından doğacak açık kadrolarını izinleri kaldırarak dolduracak.”

Yunanistan Devlet Hastaneleri Çalışanları Federasyonu (POEDIN) Başkanı Mihalis Yannakos, Sağlık Bakanlığı’nın 10.000 sağlık çalışanı aşılanmamış olsa da, ilk planından geri adım atmasını beklemediklerini söyledi. Alınan karar doğrultusunda aşı vurulması zorunlu olan sektörlerde aşı vurdurmamış olanlar zorunlu olarak süresiz ve maaşsız işten uzaklaştırılacaklar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...