Georgiadis: Aşı karşıtlarının en önemli temsilcileri soldan - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Georgiadis: Aşı karşıtlarının en önemli temsilcileri soldan

Yunanistan Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Adonis Georgiadis

Yunanistan Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Adonis Georgiadis, anamuhalefetteki SYRIZA partisi ve eski Sağlık Bakan Yardımcısı Pavlos Polakis’e yüklendi.

OPEN TV’de katıldığı bir programda, Bakan, Polakis’in kendini aşı karşıtı hareketin gayrıresmi sözcüsü ilan ettiğini kaydederken, Yunanistan’da aşı karşıtlarının en önemli temsilcilerinin soldan olduğunu ileri sürdü.

Pekçok kişinin kendisine küfürler, tehditler, beddualar gönderdiğini belirten Georgiadis, ‘Bana beddua edin, ama gidin aşı vurdurun. Çok önemli bir virajdayız. Kuzey Avrupa ülkeleri, Batı ülkeleri 18 yaş üzeri vatandaşların aşılanmasında çok büyük aşama kaydetti. Bu, pandeminin bu ülkelerde artık olmayacağı anlamına geliyor’ dedi.

İsrail’de üçüncü doz aşının da vurulmaya başlamasıyla yeni bir kapanmanın önüne geçildiğini kaydeden Bakan, aşılanmayan vatandaşların kendi talihleri dışında aşı vurduranların da talihlerini ellerinde bulundurduğunu belirtti.

ND partisinde de aşılanmamış milletvekilleri olup olmadığı yönündeki soruya ise ‘Bildiğim kadarıyla aşı vurdurmamış olan ND milletvekili yok’ yanıtını veren Georgiadis, ‘SYRIZA Polakis vakasını gözardı edemez. Polakis, EL lideri Kiryakos Velopulos’la birlikte kendini aşı karşıtı hareketin gayrıresmi sözcüsü ilan etmiş durumda’ ifadelerini kullandı.

Avrupa genelinde aşı karşıtlarının yüzde 80-90’ını aşırı sağcı grupların oluşturduğunu belirten Bakan, ‘Yunanistan’da ise durum tam tersi. Aşı karşıtlarının en önemli temsilcileri soldan. Polakis ve SYRIZA. SYRIZA bu önemli anda Polakis’in neler deyip neler yaptığını görmezden gelemez’ dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...