Yunanistan: Banyoya gitti ve klozetten vizon çıktı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan: Banyoya gitti ve klozetten vizon çıktı

Su maymunu olarak da bilinen ve kürkü için yetiştirilen coypu. (vizon)

Vizonlarıyla ünlü Kastorya Şehrinin Çevre Koruma Şirketi’nden Nikos Panayotopulos, “Tuvalet kullanmadan önce ne olur ne olmaz sifonu çekmek iyidir” diyor.

Kastorya’da merkezi kanalizasyon şebekesine girmeyi başarana vizon birbirine yakın iki evin zemin katındaki tuvaletlerden çıkış yolu buldu.

Vizon ilk olarak zemin kattaki bir evin banyosundaydı ve hemen itfaiyeye haber verildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, küçük banyoda arama yaparak vizonun yerini belirlemeye çalıştı ancak hiçbir yerde hayvanın izine rastlamadı.

Kısa bir süre sonra itfaiyeye aynı mahalleden ikinci bir telefon geldi ve tuvaletten vizon çıktığı belirtildi. İlk eve üç ev aşağıdaki bir evde ev sahibi kadın tuvalete gittiğinde vizonun klozetten çıktığını ve odanın içinde dolaştığını gördü.

Kastorya Çevre Koruma Şirketi’nden Nikos Panayotopulos, “Burada vizonun bir evi terk ettiğini, merkezi kanalizasyon şebekesine indiğini ve ev şebekesine yeniden girdiğini anlamalıyız” diye vurgu yaptı.

Panayotopulos, soğukkanlılığını koruyarak hayvanın klozetten çıkışını izleyen ikinci evin sahibinin, bir daha klozete girip kaçmaması için klozet kapağı indirdiğini ve banyonun kapısını da kapattığını söyledi.

Bu sayede itfaiyeciler sonunda küçük hayvanı yakalamayı başardılar.

Bölgede zamanında derileri için çiftliklerde üretilen vizonlar doğaya da salınmış ve dere ve nehirler sayesinde bölgeye yayılmışlardı.

Kozani şehrinde son zamanlarda boy göstermeye başlayan vizonlar, şehir sakinlerinin korkulu rüyası haline gelmiş durumda.

Yiyecek bulmak için bahçelerde dolaşıp balkonlara tırmanan vizonlar nedeniyle Kozaniler cam, kapı açamaz hale gelirken, akşam saatlerinde ortaya çıkan bu yabani hayvanları el fenerleriyle uzaklaştırıyorlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...