Profesör Gogos: 4. dalgaya girdik - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Profesör Gogos: 4. dalgaya girdik

Profesör Haralambos Gogos

Yunanistan Sağlık Bakan Yardımcısı Vassilis Kontazamanis ve Patra Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Profesörü ve Uzmanlar Heyeti Üyesi Haralambos Gogos ortak basın toplantısı yaptılar. 

Koronavirüsün Yunanistan’da yayılması ve aşılanma sürecindeki gidişat hakkında kamuoyunu bilgilendiren Profesör Haralambos Gogos, “Salgının 4’üncü dalgasına tamamen girdik ve küresel düzeyde salgını kontrol etmekten çok uzağız” dedi. 

Tam bitti derken koronavirüs salgının tekrarlamasının her yerde baskın olan Delta mutasyonu ile ilgili olduğunu vurgulayan Gogos, bu durumun çoğunlukla, aşısız insanlar için bir sorun olduğunu söyledi. 

“Mevcut aşılar Delta suşusu için de çok etkili. Ayrıca, yayılmayı azaltmak için koruma önlemlerinin kullanılması gerekiyor. Epidemiyolojik yük, %3 ile %4 arasında değişen pozitiflik indeksi ile sürekli yükselmekte.” ifadelerini kullanan Profesör Haralambos Gogos, “Delta varyantı %80’in üzerine çıktı” dedi.

Sağlık sistemi üzerinde baskı oluşmaya başladığını belirten Gogos, “Yüksek vakalara kıyasla entübe edilmiş hasta ve korona kaynaklı ölüm oranlarında Yunanisytan olarak en düşük orana sahibiz. Aşılar merkezi bir rol oynuyor. Ancak tabii ki mevcut aşılar da çok etkili olmasına rağmen, tüm aşılarda olduğu gibi mükemmel değiller. Birçok ülkede düşük aşı oranları yeni mutasyonlara yol açabilir” uyarısında bulundu.

Sağlık Bakan Yardımcısı Vassilis Kontazamanis ise belirli mesleklere getirilen zorunlu aşı uygulaması çerçevesinde aşısı olmayanlara cezai kanunların harfiyen  uygulanacağını söyledi

Kontazamanis şöyle konuştu:

”Sağlık çalışanlarımıza minnettarız ve emeklerini takdir ediyoruz. Ancak aşı vurdurmayanlara yasa geçerli olacaktır. Devletin kanunları uygulama yükümlülüğü aşikardır.” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...