Türkiye’den gelişlerde değişiklik: Yunanistan'dan PLF formunda yeni düzenleme - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türkiye’den gelişlerde değişiklik: Yunanistan’dan PLF formunda yeni düzenleme

Yunanistan’ın Türkiye’den gelişlerde 1500 kişi sınırlaması işe ilgili yeni gelişme yaşandı. Sınırlamadan Yunan ve AB vatandaşları muaf tutuldu.

Yunanistan’ın Türkiye sınırlarından, her bir sınır kapısı için haftada sadece 1500 kişinin ülkeye girişine izin veren kararı sonrasında ciddi sorunlar tespit edilmişti.

Yunanistan’ın açıkladığı Kipi ve Kastanies gümrük kapıları için ayrı ayrı haftada 1500 kişi sınırlamasının sadece Türkiye vatandaşlarını kapsamamış ve Türkiye’den gelecek AB vatandaşları veya Yunan vatandaşları da dahil sınırdan giriş yapan herkesin 1500 kişi sınırlaması içerisinde olduğu öğrenilmişti.

Bu mantıksız uygulama yüzünden Türkiye’ye gitmiş ve vatanlarına dönmek isteyen Yunanistan veya AB vatandaşları da mağdur duruma düşmüştü.

İskeçe KİNAL Milletvekili Burhan Baran’ın siyasi bürosundan yapılan açıklamada, söz konusu haftalık 1500 kişi uygulamasından Yunanistan ve AB vatandaşlarının muaf tutulacakları açıklandı. 

Milletvekili Baran’ın ilgili Bakanlık nezdinde yaptığı temaslar neticesinde PLF formlarında değişikliğe gidildi. Artık PLF formlarında oluşturulan özel kutuda Yunan vatandaşı veya AB vatandaşı olduğunu belirten kişiler ve ticari TIR şoförleri 1500 kişi sınırlamasından muaf tutuluyor. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...