Yangın yardım parası için platform açılıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yangın yardım parası için platform açılıyor

Yunanistan’da orman yangınlarından zarar görenlere para yardımı yapılmasını sağlayacak internet platformu açılıyor. Söz konusu platform üzerinden yapılacak müracaatlara en kısa sürede yardımlar yapılacak.

İnternette arogi.gov.gr adresinden yapılacak bir başvuru ile yangınzedelere acilen yardım ödemelerinin yapılmasını öngören platform açılıyor.

Çok basit bir müracaatla formu dolduranlara ilk yardım paketi önümüzdeki 10 gün içerisinde verlecek. Akabinde yapılacak zarar tespit çalışmaları sonrasında ise mağdurlara geri kalan meblağ en kısa zamanda yüzde 80’i devlet desteği yüzde 20’si faizsiz kredi olarak ödenecek.

Bu desteğin ilk, acil taksidinin, oluşan hasara göre 20 bin, 12 bin veya 5 bin evro olarak 20 Ağustos’a kadar ödeneceği, bunun için arogi.gov.gr adresinden basit bir başvuruda bulunmanın yeterli olduğunu kaydetti.

Yangında görülen zararın yüzde 70’inin tazmin edileceği, yüzde 20’sinin ise peşin olarak ödeneceği belirtilirken, yangınzedeler ENFİA ve diğer vergi yükümlülüklerinden muaf tutulacaklar ve kendilerine ayrıca kira yardımı yapılacak.

Yangında ürünleri harap olan çiftçilere de 4 bin evro yardım verilecek.

Özellikle Evia’da bu yardımın hasara bakılmaksızın tüm bölge sakinlerine verilmesi bekleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...