Ιατρείο διακοπής καπνίσματος στις Σάπες - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ιατρείο διακοπής καπνίσματος στις Σάπες

Ιατρείο διακοπής καπνίσματος στις Σάπες

Άλλοι επιλέγουν να το «κόψουν» μία και έξω και άλλοι σταδιακά. Για κάποιους είναι πιο εύκολο, ενώ για άλλους εξαιρετικά δύσκολο.

Για κάθε περίπτωση, πάντως, υπάρχουν ειδικά δημόσια ιατρεία διακοπής καπνίσματος, όπου μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια. Ένα από αυτά θα λειτουργήσει και στις Σάπες και μάλιστα για πρώτη φορά. Στη Μονάδα ΠΕΔΥ – Κέντρο Υγείας Σαπών ξεκινάει η λειτουργία του ιατρείου διακοπής καπνίσματος μία φορά το μήνα – την πρώτη τρίτη κάθε μήνα.

Μία γιατρός και μία επισκέπτρια υγείας εκπαιδεύτηκαν με στόχο να βοηθήσουν όσους θέλουν να κόψουν το κάπνισμα. Το σίγουρο είναι ότι ο επαγγελματίας υγείας μπορεί να προσωποποιήσει το μήνυμα προς τον καπνιστή δίνοντας έμφαση στα άμεσα οφέλη που συνεπάγεται η διακοπή και υπογραμμίζοντας τους εξατομικευμένους παράγοντες κινδύνου, οι οποίοι σχετίζονται με την κατανάλωση καπνού. Η παρέμβαση αυτή από τον ιατρό θεωρείται αποτελεσματική και αυξάνει τα ποσοστά διακοπής καπνίσματος.

Το κάπνισμα αποτελεί σήμερα την πιο σημαντική προλήψιμη αιτία θανάτου. Προκαλεί 1 στους 10 θανάτους παγκοσμίως, δηλαδή πάνω από 5 εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.