Selanik’te beyin ameliyatı olurken buzuki çaldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Selanik’te beyin ameliyatı olurken buzuki çaldı

Selanik AHEPA hastanesinde beyin ameliyatı olan hasta ameliyat sırasında buzuki çaldı. Buzukinin sesi hastane koridorlarında yankılandı.

Hastenede buzuki sesini duyanlar sesin radyodan veya müzik dinleyen bir görevliden geldiğini sansalar da, gerçekte ses ameliyathaneden geliyordu. 

Beyin ameliyatı olan 37 yaşındaki Dimitris Kirços o sırada elindeki buzukiyle eski sevilen popüler parçaları çalarak genellikle ameliyat masasına hakim olan sessizliği bozuyordu.

Verialı genç adam, kafasındaki tümör çıkarılırken ameliyathanede buzuki çalarken bu ender rastlanan anları Yunan Devlet Televizyon ve Radyo Kurumu ERT3’ün kamerası kaydetti.

Dimitris Kirços’un ameliyat olacağı zor anlarda en sevdiği müzik aletini yanında bulundurma fikri, yurtdışında benzer beyin ameliyatları yaparken müzik çalan diğer hastaları görünce geldi. 

“Youtube’da benzer operasyonların videolarını izlerken, operasyon sırasında bir adamın ameliyat edildiğini, gitar çaldığını ve bir başkasının keman çaldığını gördüm. Neden ben de aynısını yapmayayım diye düşündüm. Doktoruma önerdim ama o zaman mümkün değildi” diyen Kirços, ancak kısa bir süre sonra tümörün nüksetmesi nedeniyle tekrar aynı hastanenin ameliyathanesine girerken, bu sefer ameliyathaneye yalnız değil, o sevdiği buzukisi ile girmesi için gerekli tüm düzenlemelerin yapıldığını söyledi.

AHEPA’nın deneyimli ve ünlü doktorları operasyonun kritik bölümünü hastanın buzuki resitali bittikten sonra gerçekleştirdiler. Genç hasta ameliyat sırasında genel anestezi altında değildi ve bilinci açıktı. Çaldığı şarkı karısına adadığı “Karagözlüm” parçasıydı. Ameliyathaneye kurulan kamera ile kaydedilen videoda, Dimitris Kirços’un ameliyat masasında yatarken buzuki çaldığı ve o esnada, zorlu ve uzun süren operasyonun ekrana yansıtıldığı görülüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Selanik'te Anneden Oğluna Yaşam Bağışı: Bir Böbrek, Yeniden Doğuşun Hikayesi

Selanik’te, Dünya Kadınlar Günü’nün hemen ardından gerçekleşen dokunaklı bir olay, annelerin çocukları için neleri göze alabileceğinin canlı bir örneğini sergiliyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kaç Hasta Ameliyat Sırası Bekliyor?

Yunanistan genelinde 100 binden fazla hastanın ameliyat için sıra beklemesi, sağlık sistemindeki derin sorunları gözler önüne seriyor. Batı Trakya’da ameliyat olabilmek için sıra bekleyen hasta sayısı ise 12 bin 684.
Devamını oku...