2 με 3 καθημερινά τα περιστατικά επιθέσεων αδέσποτων! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

2 με 3 καθημερινά τα περιστατικά επιθέσεων αδέσποτων!

2 με 3 καθημερινά τα περιστατικά επιθέσεων αδέσποτων!

Δεκάδες παράπονα δεχόμαστε καθημερινά, αναφορικά με επιθέσεις σκύλων, το …γνωστό ζήτημα στην πόλη της Κομοτηνής!

Φυσικά, για να δούμε αν ισχύουν, απευθυνθήκαμε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής και συγκεκριμένα στα Επείγοντα Περιστατικά, προκειμένου να διαπιστώσουμε αν πράγματι δημότες πηγαίνουν στο νοσοκομείο, ζητώντας περίθαλψη από τραύματα σκύλων.

Εκεί συναντήσαμε την διευθύντρια του ΤΕΠ, Σοφία Παπαναστασίου, η οποία έχει καταφέρει να διατηρεί τα επείγοντα, παρά την υποστελέχωση, σε βιώσιμο επίπεδο, παρέχοντας βοήθεια σε όλες τις περιπτώσεις, μαζί με γιατρούς και νοσηλευτές. Η ίδια μας εξηγεί ότι οι επιθέσεις είναι συχνές. “Στο σύνολο των περιστατικών που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, προφανώς και τα τραύματα από επιθέσεις σκύλων είναι ένα μικρό ποσοστό. Παρόλα αυτά είναι ένα ζήτημα το οποίο μας απασχολεί και θα μπορούσε να διευθετηθεί με έλεγχο στις γεννήσεις των αδέσποτων ζώων. Πρέπει κάτι να γίνει, γιατί υπάρχουν και σοβαροί τραυματισμοί από τις πτώσεις από δίκυκλα.”

Επομένως, αν πάρουμε ως δεδομένο τον μικρότερο αριθμό “δύο την ημέρα”, οδηγούμαστε στα …εξήντα το μήνα. Και φυσικά, κάνουμε λόγο μόνο για τα περιστατικά που αντιμετωπίζονται στο νοσοκομείο Κομοτηνής, κι όχι σε άλλες περιοχές ή οικιακά.

“Το θύμα που θα υποστεί το δάγκωμα, ανεξαρτήτως τραυματισμού, πρέπει να επισκέπτεται γιατρό. Αφού οι πρωτοβάθμιες δομές δε λειτουργούν, αναγκαστικά έρχονται στο νοσοκομείο, όπου γίνεται περιποίηση, αντιτετανικός εμβολιασμός και δήλωση του περιστατικού στο υγειονομικό, ώστε να λαμβάνουν οι αρχές γνώση και αντίστοιχα μέριμνα”, εξηγεί η γιατρός. – Χρόνος

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.