Yunanistan Rusya’dan yangın söndürme uçağı mı satın alıyor? Beriev ve İlyuşin kaç para? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Rusya’dan yangın söndürme uçağı mı satın alıyor? Beriev ve İlyuşin kaç para?

Rus Ilyushin Il-76 yangın söndürme uçağı

Yunanistan’da son günlerde yaşanan orman yangınları ve yüzbinlerce hektar arazinin kül olması sonrasında yeni yangın söndürme uçakları alımı konusu gündeme geldi.

Basına sızan haberlere göre yetkililer, Beriev Be-200 ve İlyuşin Il-76 marka iki dev yangın söndürme uçağını bünyesine katmak istiyor.

Daha önce de gündeme gelen fakat Yunanistan standartları için yangın söndürmede pek de başarılı olamayacağı düşünülen uçakların performansı sonrasında yetkililer fikir değişikliğine gitmiş görünüyor.

Söz konusu uçakların çok fazla su taşıyabiliyor olmasının yangın söndürmede olduğu kadar cephede mücadele eden itfaiyecilerin moralini yükseltme konusunda da önemli rolü olduğunun pratikte görüldüğü vurgulanıyor.

Maliyet konusunda ise Beriev Be-200 uçağının alıcının isteyeceği özelliklere göre 45-70 milyon dolar arasında değiştiği aktarılırken, İlyuşin Il-76 uçağının ise yaklaşık 50 milyon dolar olduğu ekleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...