Τελευταία η Ροδόπη στα δηλωθέντα εισοδήματα - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Τελευταία η Ροδόπη στα δηλωθέντα εισοδήματα

Τελευταία η Ροδόπη στα δηλωθέντα εισοδήματα

Στα μεγάλα αστικά κέντρα εμφανίζεται το μεγαλύτερο μέσο δηλωθέν εισόδημα, με βάση τα υφεσιακά στοιχεία των δηλώσεων του 2016.

Οι «πλουσιότεροι» της χώρας είναι οι Αθηναίοι με το μέσο εισόδημα των 16.393 ευρώ, ενώ ακολουθούν οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής με 16.368 ευρώ, οι Θεσσαλονικείς με 13.702 ευρώ και οι Πειραιώτες με 13.622 ευρώ. Πάνω από τον εθνικό μέσο όρο που διαμορφώνεται στις 13.254 ευρώ, εξακολουθούν να κατατάσσονται μόνο οι Χιώτες με μέσο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα 13.607 ευρώ.

Στις τελευταίες θέσεις της λίστας με τα μικρότερα δηλωθέντα εισοδήματα βρίσκεται ο νομός Ροδόπης. Είναι η λίστα στην οποία επανεμφανίστηκαν ύστερα από πολλά χρόνια τα τετραψήφια εισοδήματα. Τελευταίοι από όλους είναι οι κάτοικοι της Ροδόπης με 9.706 ευρώ, φορολογούμενοι της Ευρυτανίας με 9.720 ευρώ, τα νοικοκυριά της Αιτωλοακαρνανίας με 9.874 ευρώ και οι κάτοικοι της Ηλείας με 10.011 ευρώ. Τη 10άδα με τα χαμηλότερα μέσα εισοδήματα συμπληρώνουν Πέλλα, Σέρρες, Πιερία, Κιλκίς και Ζάκυνθος. Σε καμία από αυτές τις περιοχές το μέσο δηλωθέν εισόδημα δεν ξεπερνάει τα 850 ευρώ τον μήνα.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.