Yunanistan 7 gündür yanıyor: Seyretmekten öte geçemeyen hükümet en zor günlerini yaşıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan 7 gündür yanıyor: Seyretmekten öte geçemeyen hükümet en zor günlerini yaşıyor

Yunanistan’da Kiryakos Miçotakis hükümeti, iki yıllık görev süresinin en zor anlarını yaşıyor.

Yedi gündür ülkenin dört bir yanında süren yangınlar ve devletin hiçbir şey yapamayıp olan biteni izlemesi büyük öfke patlamasına neden olmuş durumda.

Üstelik bu kez tepkiler herhangi bir muhalefet partisinden veya meslek örgütlerinden değil, bir ömür emek vererek edindikleri mülklerinin kül olduğunu görerek çileden çıkan vatandaşlar tarafından geliyor.

Bu konuya dikkat çeken in.gr sitesi yazarı Vasilis Kanellis, hükümetin bugüne kadar ekonomiden pandemiye, milli konulardan göç sorununa kadar pek çok konuda ciddi sınavlar verip nice başarısızlıklar elde etmesine rağmen hiç bu kadar sarsılmadığını hatırlatıyor.

Muhalefetin ‘tutukluğu’nun da payıyla bugüne kadar tüm anketlerde iktidar partisinin büyük farkla, hatta çoğu zaman 10 puanın üzerinde farkla önde olduğu halde son olayların hükümeti sarstığını anımsatan gazeteci, Miçotakis’in tüm planlarının suya düştüğünü kaydetti.

Attiki ve özellikle Evia’daki yangınlar devletin yıllardır mevcut olan altyapı eksikliğini günyüzüne çıkarırken, Başbakan’a yakın kaynaklar ise bu yangınlarla birlikte hükümetin tüm projelerinin de yandığını itiraf ediyorlar.

Başbakan, bu eşiğin bir an önce aşılması için Bakanlar Kurulu ile bir araya gelmeyi ve akabinde yangınzedelerin yanında olduklarını göstermek için basın toplantısı düzenlemeyi planlarken, o arada yarayı soğutacak çözüm önerilerinin bulunmasını da amaçlıyor.

Tam da bu noktada kabine değişikliği yeniden gündeme gelirken, Sivil Koruma, İtfaiye ve Polis’te liderlik değişiminin kaçınılmaz olduğu gelen bilgiler arasında.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...