Atina yakınındaki yangın yeniden büyüdü, Akropolis kapatıldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Atina yakınındaki yangın yeniden büyüdü, Akropolis kapatıldı

Başkent Atina’nın kuzey kesimlerinde yeniden orman yangını patlak verdi. Yerleşim birimlerinin olduğu bölgelere doğru yangın hızla yayılırken Akropolis de ziyaretlere kapatıldı.

Skai televizyonu Atina’nın kuzeyindeki Afidnes, Krioneri ve İppokrateia Politeia bölgeleri yakınlarında büyük bir yangının başladığını duyurdu. Alevlerin ormanlık alandan yerleşim birimlerinin olduğu bölgelere doğru hızla yayıldığı kaydedildi. Ayrıca bu bölgelerde yerel halkın tahliyesine başlandığı da belirtildi.

Yunanistan’ın diğer noktalarından da yangın haberleri gelirken Evia Adası’ndaki büyük yangın devam ediyor.

Atina’nın kuzeyinde salı günü de Varibobi bölgesinde büyük bir yangın çıkmış ve alevler dün itibariyle kontrol altına alınmıştı. Ancak bölgede de bugün akşam saatlerinde yeniden alevler gözlemlenmeye başlandı.

Öte yandan son gelişmelerle ilgili olarak CNN International, “Yunanistan son derece tehlikeli ve tamamen kontrol edilemez durumda” yorumunda bulundu. 

The Art Newspaper Greece’in Genel Yayın Yönetmeni Theodora Malamou’ya göre hükümet, sıcak hava dalgası sırasında dışarıda çalışan kişilerin öğle saatlerinde çalışmaması gerektiğine karar verdi; Akropolis’in 12:00-17:00 saatleri arasında ziyarete kapatıldığı belirtildi. Atina’nın eski belediye başkan yardımcısı Eleni Myrivili, BBC Radio 4’e yaptığı açıklamada, “Bu bir sağlık sorunudur. İnsanların uzun süre güneşe ve sıcağa maruz kalmasını istemiyoruz” dedi.

Olympia’da ise, kontrolden çıkan yangına müdahale sürüyor. Vatandaşları Koruma Bakanı Mihalis Chrisohoidis, “Güçlerimiz arkeolojik alanı ve kasabayı sağlam tutmak için bütün gece savaştı” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'nin Dolaphan Köyünden Bir Vatandaş Atina'da Hayatını Kaybetti

İskeçe iline bağlı Mustafçova Belediyesi’nin sakinlerinden olan Dolaphan köyünden 60 yaşındaki vatandaş Atina’da yaşanan kavgada hayatını kaybetti.
Devamını oku...