Yunan toplumu balık hafızalı: 2007’de ülkenin yarısı yandı ve unuttu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan toplumu balık hafızalı: 2007’de ülkenin yarısı yandı ve unuttu

Yunanistan’ın ünlü To Vima gazetesi yazarlarından Vasilis Kanellis, Yunan halkının balık hafızalı olduğunu, son yangınları da kısa sürede unutacağını yazdı.

2007’de ülkenin neredeyse yarısının yandığını ve vatandaşların şok içinde olan biteni izlediğini anımsatan gazeteci, hemen ertesinde yapılan seçimlerde Kostas Karamanlis hükümetinin nihai zafer elde ettiğini anımsattı.

2018’de Mati’deki doğal afette 102 vatandaşın canını kaybettiğini belirten Kanellis, o olayın da ders olmadığını ve Yunanistan’da benzer doğal afetlerin nüksettiğini kaydetti.

İktidarda ND, SYRIZA veya PASOK’un olmasının bir şey fark etmediğini belirten gazeteci, ülkede bu tür felaketlere karşı önlem almak için kimsenin kılını kıpırdatmadığını, yeni felaketlere hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı.

Bahaneler üretmenin anlamı olmadığını belirten Kanellis, Mati’de olduğu gibi şimdi de önlem almayarak bu doğal felaketlerde payı bulunanların Yargı huzurunda hesap vermeleri gerektiğinin altını çizdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...