Zerefos: Asıl büyük yangınları daha görmedik, her yer odun… - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Zerefos: Asıl büyük yangınları daha görmedik, her yer odun…

Yunanistan’da Atina Akademisi Genel Sekreteri ve İklim Değişikliği konusunda Yunanistan Sözcüsü Hristos Zerefos, asıl büyük yangınları daha görmediğimizi söyledi.

SKAI televizyonuna konuşan Zerefos, ‘Eğer mevsim rüzgarları eserse daha da büyük yangınlar göreceğiz, iyi ki şimdilik esmiyor ve haftasonu bir mola yaşayacağız’ dedi.

Yunanistan’da tonlarca odun olduğunu belirten Atina Akademisi Genel Sekreteri, üçüncü sıcak hava dalgasıyla birlikte riskin daha da büyük olacağını, bunun için önlem alınması gerektiğini kaydetti.

Örnek olarak İsviçre’yi veren Zerefos, ‘Orada ağaçları nasıl budadıklarına bakın’ derken, özellikle solunum probleri olanların yangınlarda çok dikkatli olmaları ve korunmaları gerektiğine dikkat çekti.

2007’de neredeyse ülkenin yandığını ve ölümlerin olduğunu anımsatan Genel Sekreter, çok dikkatli olmamız gerektiğini, yere izmarit atmanın bile büyük suç olduğunu, ağaçlık alanlarda yanıcı şeyler bulundurmamız gerektiğini ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...