'Yunanistan tarafından Türkiye'ye ateş açıldı' haberlerine Atina ne dedi? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

‘Yunanistan tarafından Türkiye’ye ateş açıldı’ haberlerine Atina ne dedi?

Meriç (Evros) nehri bölgesinde Yunanistan’dan Türkiye tarafına ateş açıldığı ve Mehmet Durgun adlı Türk vatandaşının öldüğü öne sürüldü. Söz konusu olay ile ilgili Yunan Dışişleri resmi açıklama yaparak iddiayı reddetti.

Türkiye medyasında Edirne’nin Meriç ilçesine bağlı Adasarhanlı köyünde Türk-Yunan sınırını oluşturan Meriç nehri boyunda gezen iki arkadaşa Yunan askerlerinin taciz ateşinde bulunduğu öne sürülürken açılan ateş sonucu Mehmet Durgun adlı Türk vatandaşının hayatını kaybettiği ve yanındaki Süleyman Şener’in ise yaralandığı duyuruldu.

Bu ciddi haber sonrası Yunanistan’dan resmi yalanlama geldi. Yunan Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, olayın “tümüyle reddedildiği” ifade edildi.

Ankara’daki Yunan diplomatik maslahatgüzarın ilgili talimatları izleyerek, bugün erken saatlerde Türk Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığı ve verilen NOTA’ya karşı ilgili yanıtı verdiği kaydedildi.

Yunan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, olayın “tümüyle reddedildiği” ifade edilirken Türk muhataplarına ayrıca sınırlarını korumak ve insan tacirlerinin faaliyetlerine ve yasadışı göçe izin vermeme yükümlülüğüne dikkat çekildi.

Öte yandan Türkiye Dışişleri tarafından ise, Yunanistan’ın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı’na, Edirne’de bir vatandaşın Yunanistan tarafından ateş açılması sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili nota verildiği ve ayrıca maslahatgüzara, bu olayın soruşturularak sonucu hakkında bilgi verilmesinin, katil veya katillerin yakalanarak cezalandırılmasının, tekrarının önlenmesine yönelik tedbirlerin alınmasının söylendiği duyuruldu.

Türkiye medyasında aktarılan haberler şöyle:

“Edirne’nin Meriç ilçesi Adasarhanlı köyünde ikamet eden Mehmet Durgun (43 ) ve Süleyman Şener (50) Meriç nehri kenarında gezdikleri esnada Yunanistan tarafından ateş açıldı.

Mehmet Durgun açılan ateş sonucu olay yerinde hayatını kaybetti.

Meriç ilçesine bağlı Türk-Yunan sınırındaki Adasarhanlı Köyünde oturan 43 yaşındaki Mehmet Durgun ile 50 yaşındaki Süleyman Şener bugün saat 19.00 sıralarında havanın sıcak olması nedeniyle Meriç nehri kıyısındaki kumluk bölgede dinlenmek istediler. Bir süre sonra Yunanistan tarafından sınır devriyesi olarak görev yapan asker ateş etti. Durgun, Yunan askerinin silahından çıkan kurşunun sağ gözünün altına isabet etmesi sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Nehir kıyısında bulunan Süleyman Şener ise Yunan askerlerinin ateş açması sonucu köye kaçarak jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen nöbetçi savcı ve jandarma inceleme yaptı.

Independent Türkçe’ye konuşan köy muhtarı Emrullah Özgün köylerinde ilk defa böyle bir olay yaşandığını keskin nişancının böyle bir olayı yaptığına inandıklarını ifade etti.

Durgun’un cansız bedeni , Edirne Valiliği ve Meriç ilçe jandarma ekipleri tarafından olay yeri incelemesi yapılarak Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Morgu’na kaldırıldı.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...