Hardalias: Mikonos’a tekrar yasaklar gelebilir, İos’ta durum kritik - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hardalias: Mikonos’a tekrar yasaklar gelebilir, İos’ta durum kritik

Yunanistan Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalyas, pandeminin seyrini anlatırken, Mikonos gibi epidemiyolojik yükün çok arttığı adalara atıfta bulunarak, durumun kötüleşmesi durumunda yasakların tekrar gelebileceğini söyledi.

“Tedbirleri elinde tutan işadamları ve vatandaşlar elbette var ama bazıları ihlal ediyor ancak cezalar uygulanmıyor.” şeklinde konuşan Hardalyas, durumun kontrolden çıktığını, sürekli yeni mutasyonlar yaşandığını ve ihtiyaç durumunda Mikos’takine benzer önlemlerin alınması gerektiğini kaydetti.

Hardalyas sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Mikonos adasında vakaların azaldığını ve durumun istikrara kavuştuğunu gördüğümüzde, bu, aldığımız önlemlerin meyvesini verdiği anlamına geliyor. Ama bu Mikonos’un tekrar kapanmayacağı anlamına gelmiyor.”

Özellikle Ios adası için durumun kritik olduğunu belirten Sivil Koruma Bakanı, “Parmağımızın arkasına saklanmayalım, virüs dörtnala gidiyor. Her barda, her kulüpte bir polis memuru olamaz. Herhangi bir önlem alıp adaları hedef almak istemiyoruz ancak vakalarda artış olduğunu gördüğümüzde insanları korumalıyız” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Hardalyas İskeçe’ye geliyor

Yunanistan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalyas, NODE tarafından 12 Ocak Pazar günü düzenlenen ‘yeni yıl çöreği’ kesme etkinliğine katılmak üzere İskeçe’de (Xanthi) olacak.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Nusret'ten Mikonos'ta yeni eğlence merkezi: Hedef en az 20 milyon evro ciro

Dünyaca ünlü et restoranları ile tanınan Türk iş insanı Nusret, Yunanistan’ın Mikonos adasında yeni mağazasını duyuran bir video yükledi.
Devamını oku...
Yaşam

Bill Gates: Bir pandemi daha yaşayacağız

Microsoft’un kurucusu ABD’li milyarder Bill Gates, dünyanın koronavirüs Kovid-19 salgınını ağır atlatma riskinin “büyük ölçüde azaldığını” ancak yeni bir pandeminin neredeyse kaçınılmaz olduğunu söyledi.
Devamını oku...