Apostolopulos: Yunanistan dahil hiçbir ülke sınırlarını koruma kılıfı altında suç işleyemez - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Apostolopulos: Yunanistan dahil hiçbir ülke sınırlarını koruma kılıfı altında suç işleyemez

Görsel arşivden kullanılmıştır.

Yunanistan’ın dünyaca ünlü cankurtaranı İason Apostolopulos, Kontra televizyonuna verdiği röportajında Yunanistan’ın insanlığa karşı suç işlediğini söyledi.

2020 yılının Mart ayında Evros (Meriç) sınırında yaşanan mülteci krizine de değinen cankurtaran, ‘Erdoğan’ın mültecileri ülkeyi işgal etmek için gönderdiği’ eleştirisine tepki gösterdi.

‘İşgal o insanlar buraya gelip toprak ve sermaye isterlerse olur, sığınma istediklerinde değil’ diyen Apostolopulos, ‘Hiçbir ülke sınırlarını koruma kılıfı altında suç işleyemez. Tüm bu bahsedilen insanlığa karşı suçtur. Ülkemizin Ocak 2021’den bu yana Avrupa mahkemelerinde insanlık suçu işlemekle suçlandığını görmüyor muyuz?’ dedi.

‘Şu anda çok radikal bir şey söylemiyorum’ diyen cankurtaran, ‘Eğer işkence varsa, kurtarmayı reddediyorsan, dövüyorsan, yasadışı sınırdışı ediyorsan, tüm bunlar barış döneminde ve düzenli olarak oluyorsa insanlık suçu işliyorsun. Dünyanın hiçbir yerinde boğulan insan görüp de kurtarmak yerine başka şeyle uğraşan bir sahil güvenlik yok’ ifadelerini kullandı.

Bugün ‘geri çevirme’, ‘Türkiye’ye geri itme’, ‘sınırları daha güçlü koruma’dan bahsedenlerin devasa bir insan hakları ihlalini korkunç bir şekilde gizlemeye çalıştıklarını kaydeden Apostolopulos, Yunan adalarına geçmeyi başarmış pekçok mültecinin ‘kayıplara karıştığını’, Birleşmiş Milletler yetkililerinin de bunu bildiğini ekledi.

‘Son bir yılda Lesvos’ta polislerin cankurtaran ve dayanışmacaları 3 operasyon gerçekleştirmiş olması dikkatini çekmiyor mu?’ diye soran cankurtaran, sözlerini ‘Niye bu operasyonlar şimdi gerçekleşiyor? Çünkü sınırdışı etmelerin, geri itmelerin kayıt altına alınmasını istemiyorlar’ diye noktaladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...