Çipras’tan Miçotakis’e: Kurduğun sistemde torpili olan ilerliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çipras’tan Miçotakis’e: Kurduğun sistemde torpili olan ilerliyor

SYRIZA Partisi Genel Başkanı Aleksis Çipras

SYRIZA partisi lideri Aleksis Çipras, iktidara gelmeleri halinde üniversiteye girişlerdeki minimum puan tabanını (EBE) kaldıracaklarını söyledi.

Başbakan Kiryakos Miçotakis’e yüklenen Çipras, Miçotakis’in yaptığının Yunan üniversitelerine karşı takıntı, kibir ve cehalet olduğunu söyledi.

‘Özel çıkar gruplarıyla anlaşmalar yapmanın dışında, gençlere karşı özel bir düşmanlığınız var’ diyen anamuhalefet lideri, ‘Üniversitelere ayrılan paralarda kesinti yapıyorsunuz, devlet üniversitelerine profesör yerine polis alıyorsunuz, gençleri pandemi gerekçesiyle hedef gösteriyorsunuz, meydanlarda dövüyorsunuz, günde 50 cent’lik simit artışı veriyorsunuz. Kurduğunuz sistemde tanıdığı ve torpili olan ilerliyor. Yunanistan’ı çevrenizdeki ‘altın çocuklar’ın ülkesi haline getirdiniz’ dedi.

Başbakanı iktidar kibrinden ve kendisi pohpohlayanların güzel sözlerinden dolayı kör olmakla suçlayan Çipras, kendilerinin iktidara gelmeleriyle birlikte EBE’yi kaldıracaklarını kaydetti.

İktidara gelmeleri halinde bu haksızlıkları gidermek için 2021 sınavlarında EBE sebebiyle üniversiteye girememiş öğrenciler için yeni tercih hakkı sunacaklarını belirten SYRIZA lideri, öte yandan hükümetin belirlediği 77 bin 415 öğrencilik giriş hakkına saygı duyacaklarını ama hiçbir alanın boş kalmayacağını vurguladı.

‘2014 yılında Kiryakos Miçotakis değerlendirme kriteriyle binlerce devlet memurunu işten çıkarırken, yasal değişikliğe gideceğimizi ve bu insanları işlerine geri alacağımızı söylemiştik’ diyen Çipras, ‘Göreve gelir gelmez Şubat 2015’te bu sözümüzü yerine getirmiştik. Mağdur öğrencilerle de aynısını yapacağız’ diye ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...