Bakan Georgiadis söyledi: Vakalar artarsa ne yasaklar gelecek? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bakan Georgiadis söyledi: Vakalar artarsa ne yasaklar gelecek?

Yunanistan Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Adonis Georgiadis

Yunanistan Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Adonis Georgiadis, genel sokağa çıkma kısıtlaması ihtimalini reddederken, bölgesel olarak kısıtlamalara gidilebileceğini ve bunların sadece Kovid-19 aşısı vurdurmamış olanlar için geçerli olacağını söyledi.

Georgiadis, vaka sayılarında artışa dikkat çekerken, ‘Bazı uzmanların tahmin ettikleri gibi günlük 15 bin, 20 bin vaka olursa turizm iyi gidebilir mi?’ diye sorarken, vakaların artmasının sağlığı olduğu kadar ekonomiyi de etkilediğini belirtti.

Artışın sürmesi durumunda, bazı bölgelerde, belirli kısıtlamalar getirilebileceğini söyleyen Bakan, bu kısıtlamaların sadece aşı vurdurmamış olanlara getirileceğini, aşı vurdurmuş olanlardan fedakarlık istemeye hakları olmadığını kaydetti.

Kiliselere aşı vurdurmayanların girebilmesi eleştirilerine de değinen Georgiadis, ‘Perakende alışveriş mağazalarına da girebiyorlar. Aradaki fark restoranda maskeni çıkarıp yemek yiyorsun, kilisede veya mağazada maskeylesin. Maskesiz olduğun alanda asemptomatik isen 100 kat daha fazla bulaştırma ihtimalin var’ ifadelerini kullandı.

Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı, aşı karşıtlarının dün gerçekleştirdiği gösteriye de tepki gösterirken, ‘Bunlar 2010-2011’de şehir meydanlarına ve 2015 Referandumu’nda HAYIR kampanyası için sokaklara çıkan aynı irrasyonalist kişiler. Marjinal gruplar’ dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...