IMF şefinden Yunanistan itirafı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

IMF şefinden Yunanistan itirafı

IMF şefinden Yunanistan itirafı

Uluslararası Para Fonu IMF’nin Avrupa Şefi Paul Thomsen Yunanistan’a uygulanan memorandumlarla ilgili itirafta bulundu.

Thomsen Cuma akşamı yaptığı açıklamalarda Yunanistan’da 7 yıldır uygulanan programlarda yanlış yaptıklarını söyledi. “İlk beş yılda Yunanistan’ın mali sonuçlarıyla ilgili oldukça iyimserdik” diyen IMF yetkilisi “Son 1,5 yıldır ise aksi yönde seyrettik. Mali düzeydeki sonuçlar için oldukça fazla karamsardık. Örneğin sermaye kontrolünün (capital control) Yunanistan’daki sonuçları konusunda aşırı karamsardık” diye ekledi.

2016 bütçe fazlası tahminlerinde de yanıldıklarını kabul eden Thomsen, Yunanistan’ın gelecek yılda %3,5 bütçe fazlası elde etme olasılığı olduğunu söyledi. “Evet, Yunanistan şimdi de gelecek yıllarda da %3,5 bütçe fazlası elde edebilir. Ülkenin sigorta ve vergi sisteminde yapısal reformlara ihtiyacı olduğu görüşümüzü değiştirmiyoruz. Ancak böylece sadece bir veya iki yıllığına değil kalıcı olarak büyüme elde edebilir” şeklinde konuştu.

Ancak Yunanistan’ın istihdam ve gelir konusunda kriz öncesi yıllara dönebilmesi için daha çok yıl geçmesi gerekeceğinin de altını çizen IMF Avrupa Şefi “Sürdürülebilir kalkınma için uzun vadeli bir plan gerekiyor” dedi.

Son olarak Yunanistan ile yapılan müzakerelerde, IMF ekibinin Atina’ya dönebilmesi için epey bir ilerleme kaydedildiğini de sözlerine ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.