Provopulos: Yunanistan ile ilgili durum Almanya’daki seçimler sonrası netleşecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Provopulos: Yunanistan ile ilgili durum Almanya’daki seçimler sonrası netleşecek

Provopulos: Yunanistan ile ilgili durum Almanya’daki seçimler sonrası netleşecek

Eski Yunanistan Merkez Bankası Başkanı Yorgos Provopulos Yunanistan konusundaki durumun Almanya’daki seçimler sonrası netleşeceğini savundu.

Real radyosuna konuşan Provopulos, Yunanistan’ın kreditörlerle anlaşıp anlaşamayacağı yönündeki soruya “Birkaç çekince ve belirli şartlarla anlaşmanın önümüzdeki aylarda sağlanması muhtemel. Ancak durum Almanya’daki seçimler sonrası netleşir. Kredi taksitinin ödeneceğini ve bunun için de bir formül bulunacağını düşüyorum” ifadelerini kullandı.

Provopulos açıklamalarının devamında ise “Borç taksiti ödemek zorunda olduğumuz için kredi taksitini alacağız. Her ne kadar ülke borç taksitini ödeyecek parayı toplamış olsa da, kreditörler ülke ekonomisinin değerli kaynaklardan mahrum kalmasını istemeyecektir. Bu nedenle de bir siyasi formül bulunacaktır” dedi.

“Papandreu hükümetini uyarmıştım”

2009 yılında Papandreu hükümetiyle ilgili de önemli açıklamalarda bulunan dönemin Yunanistan Merkez Bankası Başkanı “ülkenin bütçe açığının %12-13’ten az olmayacağı konusunda uyarıda bulunduğunu” ifade etti.

“Para var” söylemiyle iktidar gelen Papandreu ekibinin esasında para olmadığını ve ülkenin kayalıklara sürüklendiği gerçeğini bilip bilmediği yönündeki soruya ise Provopulos “Gazeteleri ve raporlarımızı okuyanlar bunu bilmeliydi” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et