Baran: İskeçe Hastanesi’ndeki anestezi uzmanı sıkıntısı halkın sağlığını tehdit ediyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Baran: İskeçe Hastanesi’ndeki anestezi uzmanı sıkıntısı halkın sağlığını tehdit ediyor

İskeçe Hastanesi

İskeçe KİNAL Partisi Milletvekili Burhan Baran İskeçe Devlet Hastanesi’ndeki anestezi uzmanı sıkıntısının vatandaşlarının sağlığını tehdit ettiğini ve derhal çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

İskeçe Hastanesi ile ilgili anestezi uzmanı sorunun ivedilikle çözümü için Sağlık Bakanı ve Sağlık Bakan Yardımcısına çağrıda bulunan Milletvekili Burhan Baran’ın yekililere yaptığı çağrı şöyle: 

Ksanthi (İskeçe):07/07/2021

Sağlık Bakanı: Vasilios Kikilias’a

Sağlık Bakan Yardımcısı: Vasilis Kondozamanis’e

Doğu Makedonya ve Trakya Eyaleti Sağlık bölgesi (4η ΥΠΕ) Başkanına: D.Tsalikakis’e

Konu: “Anestezi uzmanı eksikliği ile ilgili KSANTHİ (İskeçe) Devlet Hastanesi’ne çözüm önerisi”

Sayın Bakan,

Son zamanlarda Ksanthi (İskeçe) Devlet Hastanesinin sunduğu sağlık hizmetlerinde ciddi yetersizlik  söz konusudur. Ksanthi(İskeçe) Devlet Hastanesi’nin çeşitli departmanlarında mevcut  sorunlarına bir başkası daha eklenmiştir. Şöyle ki son zamanlarda üç anestezi uzmanından birisi istifa dilekçesi sunmuş bulunmaktadır. Sonuç olarak, geri kalan iki anestezi uzmanı yalnızca tıbbi vakalarla değil pandemiden kaynaklanan vakalarla da uğraşmak zorunda kalmışlar ve böylelikle vazifelerinin daha da zorlaştığı gözlenmektedir. Şunu belirtmek isterim ki hastane personeli bu zor koşullara ve eksikliklere rağmen hastaların ihtiyaçlarını karşılamak için her gün olağanüstü çaba göstermektedir.

Ancak ne yazık ki yukarıdaki bahsi geçen durum, bekleme listelerindeki hastaları,  hastaların sağlığını ve de geniş kapsamda kamu yararını negatif şekilde etkilemektedir. Sayın Bakan bu dilekçe ile sizlere bu konudaki endişemi ve ayrıca Ksanthi (İskeçe)Devlet hastanesinin  güçlendirilmesi ile ilgili toplu bir seferberlik gerektiğini bildirmek istiyorum. 

Hastane personeli alımı için art arda yapılan üçüncü duyurudan sonra bile, hastanenin ve özellikle yoğun bakım departmanının yeterli sağlık personeline sahip olmaması Hükümeti endişelendirmelidir.

Böylelikle doktorların Devlet hastanelerinde resmi kadrolu olarak çalışmak istemeleri için Hükümetin  gerekli teşvikler vermesi , sözleşmeli çalışan sağlık personelini ve de yedek listelerdeki sağlık personeli adaylarını Sosyal Sağlık Sistemine entegre etmesi şarttır.

Ksanthi (İskeçe) Devlet Hastanenin sağlık personelinden aldığım bilgiler doğrultusunda  bu sorunun bir an önce  çözüme kavuşturulması için benim önerim, diğer sağlık bölgelerinden  iki veya üç anestezi uzmanının geçici bir süre, 3 ay için, Ksanthi (İskeçe) Devlet Hastanesine görevlendirilmesidir. Böylelikle devlet tarafından kalıcı çözümler verilene kadar, mevcut departmanların sorunsuz  çalışması sağlanacak ve  güncel sorunlar geçici dahi olsa bile bi nevi giderilmiş olcaktır.

Sayın Bakan, yukarıda sözü geçen anestezi uzmanları  Ksanthi (İskeçe) Devlet  Hastanesine acilen yerleştirilmeli ve bu duruma daimi bir çözüm bulunması gerekmektedir.

Katkılarınızla sorunun bir an önce  en iyi şekilde sonuçlanmasını umuyor ve vatandaşlarımızın  sağlığını tehdit eden bu ciddi sorunların çözümünde sizlere yardımcı olacağımı bildirmek isterim.  

Saygılarımla,

KIN.AL .Partisi   

İskeçe Vilayeti Milletvekili

Burhan Baran

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Yasal İzni Olmadan Sokakta Mal Satan Vatandaşa Kelepçe

İskeçe’de bir vatandaş, yasal izni olmadan sokakta mal sattığı gerekçesiyle tutuklandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçeli Gençten Örnek Davranış: Sokak Hayvanlarına Sıcak Bir Yuva

İskeçe ilinde yaşayan 18 yaşındaki Şaban Reşit, sokak hayvanları için gösterdiği örnek davranışla gönülleri fethetti.
Devamını oku...