Yassıköy’de kavga bitmiyor: Demokrasi, faşizm ve rezil açıklamaları… - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yassıköy’de kavga bitmiyor: Demokrasi, faşizm ve rezil açıklamaları…

Batı Trakya’nın Yassıköy (İasmos) Belediyesi’nde iktidarla muhalefet arasında yaşanan gerginliklere bir yenisi daha eklendi.

Anamuhalefet lideri Kiryakos Amucas’ın meclise getirdiği Yassıköy Kültür Derneği’ne ‘Profitis İlias’ şenliği ve 4. Çipuro Festivali için belediye bütçesinden fon sağlanması önerisi reddedildi.

Amucas’ın listesinden sekiz meclis üyesi ve diğer muhalefet üyeleri İsmet Kadı, Caner İmam ve Panayotis Sporikis’in desteklediği öneriyi Meclis Başkanı Mehmet Mehmet reddederken, konuyu –iktidarın tam hakimiyetinde olan– Ekonomi Komisyonu’na sevk etti.

Batı Trakya genelinde agresif tavırlarıyla bilinen Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, olay sonrası yaptığı sosyal medya paylaşımıyla muhalefete yüklenirken, eski Belediye Başkanı İsmet Kadı için ‘devrik Belediye Başkanı’, Caner İmam içinse ‘tehlikeli akıl’ ifadelerini kullandı.

İmam’ın seçimlerin ikinci turunda İsmet Kadı’nın listesinin Amucas’ı desteklemesini önerdiğini belirten Mümin, Kadı için ise, ‘Vezir gibi kenara çekilmek yerine, rezil olarak devam ediyor’ dedi.

Kiryakos Amucas konuyla ilgili olarak ‘Yassıköy tam bir faşizm yaşıyor’ derken, konuyu hukuki çerçevede yeniden gündeme getireceklerini ekledi.

Son olarak, İsmet Kadı da Önder Mümin’in demokrasiye saygı duymadığını belirtirken, Yassıköy Kültür Derneği’nin bölgeye hizmetlerinin sürmesi için iktidardayken de desteklediğini, bundan sonra da destekleyeceğini aktardı.

Kadı, ‘rezil’ yakıştırması için ise ‘Bu sözler Belediye Başkanı’nı karakterize ediyor, demokrasiye saygı duymuyor ve muhalefet mefhumunu küçümsüyor’ ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sibel Hacı Ali Yassıköy’ün Yeni Belediye Başkan Yardımcısı

Simbel Hacı Ali, Yassıköy Belediyesi Kültür, Gençlik ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Politikalarından Sorumlu Yassıöy Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yassıköy'de Çiftçilere Yönelik Tarım Ofisi Açılıyor

Yassıköy Belediyesi, bölge çiftçilerinin ihtiyaçlarına yönelik önemli bir adım atıyor. Seçim öncesi vaatler arasında yer alan ve Şubat ayı ortalarında hizmete girmesi beklenen Tarımsal Kalkınma Ofisi, çiftçilere danışmanlık hizmetleri sunmayı amaçlıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yassıköy'ün Sevimli Dostu 'Kurt' Kayıp!

Yassıköy Belediyesi’ne ait sevilen köpek ‘Kurt’, son 10 gündür kayıp. Sakin mizacı ve insanlarla olan yakın ilişkisiyle tanınan ‘Kurt’, Yassıköy sakinlerinin de sevgilisi.
Devamını oku...