Pavlakis: Sonbaharda durum kontrolden çıkacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Pavlakis: Sonbaharda durum kontrolden çıkacak

Yunanistan’da son günlerde koronavirüs vakalarında görülen artış yetkilileri ürkütmeye başlamış durumda.

Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Adonis Georgiadis, önümüzdeki iki hafta içerisinde vakalardaki artışın devam etmesi durumunda Yunanistan’ın başka bir şekle bürüneceğini, yeni önlemler almalarının gerekebileceğini kaydetti.

Vatandaşlara aşı vurdurma çağrısı yapan Georgiadis, Yunan ekonomisinin yükselişe geçmeye başladığı bu anda yeni bir yara almasının kötü olacağını vurguladı.

Vakalardaki yüzde 262’ye varan yükselişe dikkat çeken Profesör Gikas Mayorkinis de tehlike çanları çalarken, pekçok uzman ise açık alanda da maske zorunluluğunun geri getirilmesini öneriyor.

ABD Ulusal Enstitüsü araştırmacılarından Yorgos Pavlakis ise dördüncü dalganın başında olduğumuzu aktarırken, şu anda önlem alınmazsa her şeyin daha kötü olacağını ve sonbaharda durumun kontrolden çıkacağını öne sürdü.

Pavlakis, Delta mutasyonunu ‘çam ağacı ormanında yangına benzetti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...