Yunanistan Edirne’ye geçilen Kastanies sınır kapısını açtı: - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Edirne’ye geçilen Kastanies sınır kapısını açtı:

Karayoluyla Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan Kastanies sınır kapısı 16 ay aranın ardından tekrar açılarak hizmet vermeye başladı. Kastanies kapısı üzerinden Edirne’ye gidilebiliyor.

Yunanistan 16 ay önce mülteci akınları nedeniye kapattığı Kastanies Sınır Kapısı’nı tekrar açarak yolculara hizmet vermeye başladı.

Türkiye’nin Pazarkule Sınır Kapısı karşısındaki Yunan Kastanies Sınır Kapısı’nın açılmasıyla birlikte Yunanistan’dan Türkiye’ye kara yoluyla geçiş yapılabilecek sınır kapıları eskisindeki gibi ikiye yükseldi.

Kipi sınır kapısı üzerinden Türkiye’nin İpsala sınır kapısına geçilebilirken söz konusu kapıdan TIR ve ticari araçların da geçiş imkanı bulunuyor.

Yunan Kastenies sınır kapısı ise son derece turistik amaçlı arabalarının geçişine imkan sağlıyor.

Öte yandan 8 Temmuz 2021 tarihine kadar Türk vatandaşlarının Yunanistan’a giriş yasağı sürüyor. Yunanstan her iki sınır kapısından Yunan vatandaşları ile AB ülkeleri vatandaşları ise Türkiye’ye gidip gelebiliyorlar.

İLGİLİ HABER

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Pazarkule sınır kapısı büyütülecek: Araç geçişi 3 peron olacak

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan Kastanies sınır kapısının karşısında bulunan Pazarkule sınır kapısı büyütülerek aynı anda 3 araç geçişi imkanı sağlanacak.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’ın Türkiye için 1500 kişi sınırlaması Yunan vatandaşlarını da kapsıyor!

istan’ın Türkiye sınırlarından, her bir sınır kapısı için haftada sadece 1500 kişinin ülkeye girişine izin verecek olması, nasıl uygulanacağı noktasında kafa karışıklığına neden olmuştu. Uygulamanın yürürlüğe girdiği ilk hafta önemli sorunlar tespit edildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan Kastanies sınır kapısının açılmasına tepki gösterdiler

Yunanistan’ın, Türkiye’ye geçili sağlayan ve 16 aydır kapalı duran Kastanies sınır kapısını yeniden geçişlere açması Yunanistan’da bazı kesimlerin tepkisini topladı.
Devamını oku...