Batı Trakya denizinde görülen müsilaj incelemelerinin sonuçları ne zaman açıklanacak? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya denizinde görülen müsilaj incelemelerinin sonuçları ne zaman açıklanacak?

Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’ne bağlı sahillerde görülen az miktardaki müsilaj (deniz salyası) ile ilgili yapılan bilimsel incelemelerin sonuçlarının 10 gün içerisinde belli olcağı aktarıldı.

Konuyla ilgili konuşan Balıkçılık Konularından Sorumlu Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Andreas Karayorgis, yüzde 90-95 oranında müsilajın toksik olmadığını düşündüğünü söyledi.

Özellikle Avdira Belediyesi’ne bağlı sahillerde görülen müsilajın, Eyalet genelinde daha az miktarda başka sahillerde de görüldüğü vurgulanırken, bunun yeni bir durum olmadığı, ilk olarak Mart ayında ortaya çıktığı ve Mayıs’ta kaybolduğu ekleniyor.

Karayorgis, o zaman sorunun sadece balıkçıları ilgilendirdiğini, sahilde yüzmenin uygun olup olmadığı, sağlık açısından sorun olup olmadığının düşünülmediğini kaydederken, bugün ise yaz nedeniyle bu kaygıların da oluştuğunu aktardı.

Eyalet Başkan Yardımcısı, bilim adamlarının incelemelerini sürdürdüklerini, ilk etapta bunun Türkiye’nin Marmara denizindekinin aynısını olmadığını, büyük ihtimalle yüzde 90-95 oranında toksik olmadığını söylediklerini belirtirken, kesin sonuçların ise 10 gün içerisinde çıkacağını kaydetti.

Her şeye rağmen bu durum Batı Trakya sahillerinde yüzmeye giden insanları tedirgin ederken, Vistonida gölünde ise tıpkı geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da balıkların ölmesi yetkilileri düşündürüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Prof Görür'ün İstanbul İçin Olası Deprem Uyarısı Batı Trakya'yı Etkiliyor Mu?

Profesör Dr. Naci Görür’ün İstanbul’da beklenen büyük depremle ilgili uyarıları sonrası akıllara Batı Trakya’da durum ne olur sorusunu getirdi.
Devamını oku...