21 yaşındaki Batı Trakyalı genç ölü bulundu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

21 yaşındaki Batı Trakyalı genç ölü bulundu

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Florida eyaletinde çöken 13 katlı binadan kötü haber geldi. İskeçe kökenli 21 yaşındaki öğrenci Andreas Yanniçopulos ölü bulundu.

ABD’nin Florida eyaleti Miami şehrinin Surfside bölgesinde 13 katlı binanın kısmen çökmesi sonucu 11’den fazla kişi hayatını kaybetmiş ve enkaz altında olduğu düşünülen 150 kişiden haber alınamamıştı.

Kurtarma çalışmaları devam ederken, köpekler ve termal kamera, radar ve sonar cihazları da canlı insanların kurtarılması için kullanılmıştı.

Öte yandan yapılan araştırmalar sonucunda enkaz altında kalan kişilerden birinin de Batı Trakya’dan İskeçe kökenli 21 yaşındaki Andreas Yanniçopulos olduğu tespit edilmiş ve gencin kurtarılması için çalışmalar yoğunlaştırılmıştı.

Miami’de çöken binanın enkazı altında kalan İskeçeli öğrenci 21 yaşındaki Andreas Yanniçopulos’u bulma girişimi trajik bir şekilde sona erdi.

Arama kurtarma ekiplerinden  oğlu hakkında aldığı öldüğü bilgisi sonrası basına demeç veren kederli anne Tina Yanniçopulos,  “Oğlum tanıdığım en güçlü insandı. Gelecek için bir sürü planımız vardı” diye konuştu.

Talihsiz genç Nashville Üniversitesi’nden mezun olacak ve ailesini desteklemek için finans sektöründe çalışacaktı. Yunan öğrenci aynı zamanda atletizm sporcusuydu.

Florida’daki apartmanın ani çöküşünden yaklaşık bir hafta sonra, ölü sayısı ikisi çocuk olmak üzere 18’e yükselmiş durumda ve ve 140’tan fazla kişi hala kayıp.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Yasal İzni Olmadan Sokakta Mal Satan Vatandaşa Kelepçe

İskeçe’de bir vatandaş, yasal izni olmadan sokakta mal sattığı gerekçesiyle tutuklandı.
Devamını oku...