Sariyannis: Panik yaratmamak için vakalarla ilgili doğru söylemedim - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sariyannis: Panik yaratmamak için vakalarla ilgili doğru söylemedim

Yunanistan’da Selanik Aristotelio Üniversitesi profesörlerinden Dimosthenis Sariyannis, panik yaratmamak için vaka verileriyle ilgili eksik rakamlar söylediğini itiraf etti.

‘Panik yaratmamak için yalan söyledim. Elimdeki veriler günlük 25 bin vakaya ulaşacağımızı gösteriyordu, ben 5 bine ulaşacağını söyledim’ diyen Profesör, ‘Benim amacım panik yaratmak değil, yetkilileri önlem almaları için uyarmak’ ifadelerini kullandı.

Sariyannis, ‘Eylül sonu ile Ekim başı arası ikinci dalgadan söz etmeye başladığımızda, eğer önlem almasaydık on binlerce vakaya ulaşılabilirdi’ dedi.

Profesör, Kasım ayında koronavirüste dördüncü dalganın geleceğini belirtirken, aynı ayın sonunda vaka sayılarının sıçrama yapacağını, fakat yeni mutasyonlar ortaya çıkmazsa aşı vurduranlar üzerinde etkili olmayacağını belirtti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...