Yunanistan’ın ABD’deki serveti hacizle karşı karşıya - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’ın ABD’deki serveti hacizle karşı karşıya

Yunanistan’ın ABD’deki serveti hacizle karşı karşıya

C4I davasında 40 milyon euro ceza ödemeye mahkum edilen Yunanistan’ın ABD’deki serveti haciz tehlikesiyle karşı karşıya.

Kathimerini gazetesinin haberine göre ABD’deki yargı makamları, Yunanistan’ın Uluslararası Ticaret Odasının idari mahkemesinde mahkum edildiği kararı onayladı ve 40 milyon euro’nun derhal ödenmesini talep etti. Konuyla ilgili olarak Yunanistan Dışişleri ve Vatandaşı Koruma Bakanlıklarının yanı sıra devlet hukuk konseyinin de bilgilendirildiği kaydedildi.

Amerikan SAICA şirketi, 2004 Atina Olimpiyat Oyunlarında kurduğu C4I güvenlik sistemiyle ilgili parasını alamadığı gerekçesiyle Kamu Düzeni Bakanlığını mahkemeye vermiş ve Yunan kamusu 2013 yılında 40 milyon euro ödemeye mahkum edilmişti. İlk aşamada kararın uygulanması ertelenmişti, zira Atina İstinaf Mahkemesi Yunan kamusunun itirazını kabul etmişti. Ancak Yargıtay 2016 yılında davanın yeniden görüşülmesini talep etmişti. Bu gelişme üzerine ABD, Yunanistan’ın borcunu bir an önce ödemesini onayladı. Yunanistan’ın ABD’deki mallarına haciz ve el konması için gerekli işlemlerin başlatıldığına dair bilgilerin olduğu da kaydediliyor.

Yunanistan’ın atacağı adımlar ise henüz belirlenmedi. İlgili kararlar hukuk konseyi ile görüşülerek alınacak. Yunanistan’ın ABD’ye bu borcu ödeyebilmesi için ise Yunan mahkemesinden karar çıkması gerekiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et