Tzanakopulos: Seçim zamanını anayasa belirler. ND’nin arzuları değil! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tzanakopulos: Seçim zamanını anayasa belirler. ND’nin arzuları değil!

Tzanakopulos: Seçim zamanını anayasa belirler. ND’nin arzuları değil!

Hükümet Sözcüsü Dimitris Tzanakopulos erken seçim isteyenlere gönderdiği mesajda “Seçimler zamanında olacak ve bu zaman Anayasa tarafından belirlenir, ND’nin arzularına ve temsil ettiği çıkarlara göre değil” ifadelerini kullandı.

“Efimerida ton Sintakton” gazetesine konuşan Hükümet Sözcüsü “Yaklaşık bir yıl içerisindeki üçüncü yeni stratejik çıkmaz karşısında Mitsotakis, ND ve oligarşik çıkarların seçim senaryosunu canlı tutmaya çalıştıkları açık ve nettir” dedi.

Müzakerelerle ilgili olarak ise Hükümet Sözcüsü Tzanakopulos “karşılıklı geri adımlara dayanan bir uzlaşma olduğunu” ifade ederken “her şeyden önemlisinin de bu uzlaşmanın Yunanistan’ın programdan ve denetimden çıkmasının yolunu açabileceğini” söyledi. Tzanakopulos “IMF’nin mantık dışı taleplerine rağmen son aşamadayız” şeklinde konuştu.

Tzanakopulos son olarak “olumsuz önlemlerin ise sadece 2018 yazı sonunda Yunanistan’ın borcunun hafifletilmesine yönelik orta vadeli önlemlerin aktif hale getirilmesiyle uygulanmaya başlanacağını” söyledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et