Lazaridis: Ülke komada, acilen siyasi değişikliğe ihtiyacı var - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Lazaridis: Ülke komada, acilen siyasi değişikliğe ihtiyacı var

Lazaridis: Ülke komada, acilen siyasi değişikliğe ihtiyacı var

ND Partisi Basın Ofisi Müdürü Makarios Lazaridis “SYRIZA-ANEL hükümetinin iktidarda kalmasının ekonomiyi çökerttiğini, bedelini toplumun ağır bir şekilde ödemesine yol açtığını ve ülke için ciddi tehlikeler içerdiğini” dile getirdi.

“Eidiseis” gazetesine demeç veren Lazaridis “Ülke komada ve nefes alabilmesi için acilen oksijene ihtiyacı var. Acilen siyasi değişikliğe ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Lazaridis demecinin devamında ise “SYRIZA her gün buharlaşıyor ve görev süresini tamamlayamayacak. Dağılmakta olan bir hükümet var. Ülkenin bu hükümetin elinde patlamasından korkuyoruz. İktidarda kalmaya devam ettiği müddetçe tehlikeler de büyüyor. Bu nedenle de siyasi değişiklikte diretiyoruz” ifadelerini kullandı ve ekledi:

“Dün gitmeleri gerekirdi. Tsipras ile Kammenos ülkeyi krizden çıkaramıyor. Ekonomiyi kalkınmaya, ülkeyi de piyasalara götüremiyorlar. Bununla birlikte ülkeyi 2019 ve 2020 yılı için de, yani kendi memorandumlarının sonrası için de bağlıyorlar. Böylece dördüncü bir memorandumu zorunlu kılıyorlar”.

Yapılan bütün anlaşmaların değiştirilebileceğini dile getiren ND Partisi Basın Ofisi Müdürü Lazaridirs “Biz ND olarak kendi krizden ulusal çıkış planımızı hazırlayacağız. Vergileri düşürüp devlet ve ekonomide reform yapacağız. Gerekli güvenirliliğini oluşturarak ortaklarımızla mali çerçeveyi ve politika karışımının iyileştirilmesini konuşacağız” şeklinde konuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et