Hükümetten yeni askerlik projesi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hükümetten yeni askerlik projesi

Hükümetten yeni askerlik projesi

Yunanistan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Dimitris Vitsas hükümetin “faydalı askerlik” projesiyle ilgi Atina Haber Ajansına açıklamalarda bulundu.

“Projemize ‘faydalı askerlik’ adını veriyoruz. Vatan için, toplum için ve hatta vatani görevini yapan er için faydalı” ifadelerini kullanan Vitsas “Hedefimiz erlerin en iyi ve kolay şekilde vatani görevlerini yapmalarını ve bununla birlikte askerlik sonrası yaşantısı için de ekstra donanım elde etmeleri” dedi.

Savunma Bakan Yardımcısı “Sosyal askerliğin, cezalandırıcı olarak tanımlanabilecek süreçleri içermemesi gerektiğini” sözlerine eklerken “Askerlik tecillerinde, yurtdışında bilimsel kariyer yapan insanlara kolaylık sağlanması ve asker kaçaklarıyla ilgili bürokrasi nedeniyle ne silahlı kuvvetlere ne de topluma fayda sağlayan kronik sorunların çözülmesi gerekiyor. Şeffaflık ve uygulanan kurallar rüşvet ve torpille mücadeleye katkı sağlıyor, ancak daha ilerlenmesi gereken çok yol var” şeklinde konuştu.

Askere gidecek olan kişilerin gitmeden önce nerede vatani görevlerini yapacaklarını bilmelerinin önemli olduğunu vurgulayan Savunma Bakan Yardımcısı “Ancak askerliğin çok yönlü değerlendirilmesine büyük önem veriyoruz. Şimdiden daha onlarca doktor ücra bölgelerde vatani görevleriyle birlikte stajlarını da yapıyor ve bunun için Sağlık Bakanlığından ek ücret alıyorlar. Onlarca hukukçu ise orduya ait hukuk bürolarında görev yapıyor ve bu süre stajlarına yazılıyor. Mühendislere ve diğer bilim adamlarına da aynı imkânlar tanınıyor” ifadelerini kullandı.

Bir sertifika sistemi de hazırladıklarını dile getiren Vitsas “Bilgisayar kullanımı ile bu işe başladık. Askerliğini yapanlara bilgisayarlarda eğitim alma imkânı sunulacak. Eğitim Bakanlığı ve diğer yetkili kurumlarla su teçhizatçısı, elektrikçi gibi diğer mesleklerle de bu eğitimlere devam edeceğiz. Böylece tamamlanmış bir sertifika sistemi oluşturarak eğitimden geçenlere sertifika vereceğiz” dedi.

Dimitris Vitsas “askerlik süresini satın alma yaşının da 35 yaştan 33’e indirmeyi planladıklarını” söylerken bedelli askerlikten faydalanmak isteyenlerin “20 gün vatani görev yapmaları gerektiğini” kaydetti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et