Bedava uydu anteni için başvurular başlıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bedava uydu anteni için başvurular başlıyor

Bedava uydu anteni için başvurular başlıyor

İskeçe (Xanthi) ilinde bedava uydu anteni uygulamasına başvurular Paskalya sonrası başlıyor.

Yunan kanallarının çekmediği Stavrupoli ve Mustafçova (Miki) belediyelerinde uydu anteni programına başvurular 18 Nisan’dan itibaren başlayacak. İçişleri Bakanlığı iki belediyeye gönderdiği genelgeyle, İskeçe’nin dağlık bölgesindeki hak sahibi vatandaşların programdan istifade edebilmeleri için izlemeleri gereken adımları sıraladı.

Genelgeye göre programı hayata geçirmekten sorumlu kılınan belediyelere hak sahiplerine daimi ikamet belgesi verme, diğer yetkili mercileri bilgilendirme ve programı hayatı geçirmede işbirliğine gitme yetkileri verildi.

Süreç, hak sahiplerinin 18-30 Nisan tarihleri arasında ikamet ettikleri belediyelere nüfus cüzdanları (taftotita) ve en son gelen bir elektrik faturası ya da gelir vergisi beyannamesi (ekatharistiko) ile giderek programa katılmak için gerekli olan daimi ikamet belgesini almaları gerekiyor.

Sürecin tamamlanmasından sonra program çerçevesinde uydu anteni verecek tedarikçilerden birini seçerek bir kereye mahsus olmak üzere azami 124 euro finansmandan faydalanacak ve kendilerine bütün Yunan kanallarına erişim imkânı tanıyan uydu antenini ve gerekli cihazları tedarik edecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et