AB aşı 'pasaportunda' anlaştı: Seyahat kolaylığı geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

AB aşı ‘pasaportunda’ anlaştı: Seyahat kolaylığı geliyor

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis tarafından gündeme getirilen “Koronavirüs Aşı Pasaportu” konusunda Avrupa Birliği (AB) ülkelere nihayet mutabakata vardı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği’nde (AB) Dijital Koronavirüs Sertifikası konusunda uzlaşıldığını açıkladı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AB Komisyonu’nun, AB Konseyi’nin ve Avrupa Parlamentosu’nun aşı sertifikası konusunda anlaştığını belirtti.

Leyen, “AB Dijital Kovid-19 Sertifikası, AB genelinde güvenli ve kolay seyahatin yeniden sağlanması yolunda önemli bir yapı taşı olacaktır” ifadelerini kullandı.

AP tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Anlaşmamız var. Parlamento, Konsey ve Komisyon müzakerecileri, salgın sırasında seyahati daha kolay ve daha güvenli hale getirecek olan AB Dijital Covid-19 Sertifikası teklifi üzerinde gayri resmi bir anlaşmaya vardılar” denildi.

AB Dijital Covid Sertifikası ilk olarak planlanan ‘dijital yeşil sertifika’dan farklı olarak kart halinde taşınabilecek ve üzerinde QR kodu bulunacak.

Avrupa Birliği’nde turistlerin ve iş insanlarının yaz aylarında seyahat etmesini sağlayacak belge, Covid-19 ile ilgili aşılanmaları, testleri ve hastalığı geçirenlerin iyileştiklerine dair bilgileri içerecek.

Bu üç bilgiden birine sahip Avrupa Birliği vatandaşları aşı pasaportunu alma hakkına sahip olacak. Ayrıca iki dozluk aşılardan henüz ilkini vurulmuş olan kişiler de oldukları aşının Avrupa İlaç Ajansı’nın aşı listesinde bulunduğu takdirde yine geçiş kartını alma hakkına sahip olacak.

Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca ve Janssen (Johnson & Johnson) ajansın onay verdiği dört aşı olma özelliğine sahip. AB ülkeleri, diğer aşıları kabul edip etmeyeceklerine kendileri karar verecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...